COMEBACK PÅ BEITO?:  Therese Johaug vant åpningsrennet på Beitostølen i 2015.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
COMEBACK PÅ BEITO?:  Therese Johaug vant åpningsrennet på Beitostølen i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Vil flytte sesongstarten for å få med Johaug

Arrangørene på Beitostølen vil svært gjerne ha med dopingutestengte Therese Johaug.

Arrangementssjef for rennene på Beitostølen vil forhøre seg om det er mulig å flytte sesongstarten slik at Therese Johaug kan stille til start i november.

Hvert år bytter skiforbundet og skiskytterforbundet på hvem som skal ha tidlig eller sen sesongstart.

Arrangementssjef Erik Østli ønsker å bytte til seg helgen 17. til 19. november, mot å gi avkall på 10. til 12. november, slik at Johaug kan gå på Beitostølen.

– Hvis Johaug velger å gå renn et eller annet sted i verden, den helgen hun er startklar, vil hun uansett bli fulgt av verdenspressen. Da vil heller ikke interessen for skiskytternes åpningshelg bli så stor den samme helgen. Vi tjener begge to på et bytte, sier Østli til Aftenposten.

Han poengterer at de respekterer dommen, men vil likevel flytte rennene.

Johaugs utestengelse gjelder fra 18. oktober i fjor. Det betyr at Johaug kan konkurrere igjen fra 18. november i år, dersom dommen blir stående.

– I høst så jeg en nedadgående trend, fordi Therese Johaug ikke stilte opp. Hun er en atypisk løper, blid, skriver autografer og byr på seg selv. Det betyr mye for en arrangør, sier Østli.

De to forbundene sier til Aftenposten at de er villig til å gå i dialog.

TV 2-ekspert Mads Kaggestad forstår at det ut fra et markedshensyn vil være gunstig for arrangørene å flytte løpene.

– Jeg kan skjønne at de gjør det fordi hun er en såpass stor attraksjon at et comeback etter dopingdommen i akkurat det rennet vil skape enorm oppmerksomhet rundt arrangementet, og gi masse tilbake til arrangører, sponsorer og publikum, sier Kaggestad.

(©NTB/TV 2 Sporten)