– Jeg har tenkt at jeg ønsker å søke noen nye utfordringer. Det er veldig trist å forlate det vi har her, men noen ganger må man tenke litt på seg selv, sa Solberg til TV 2.

Odense håndbold skal i utgangspunktet ha ønsket å signere både Silje og Sanna Solberg. Silje skal ha sagt nei, og Odense signerte i stedet en annen norsk landslagsmålvakt i Emily Stang Sando.

Situasjonen til Silje Solberg i Issy-Paris er ennå ikke avklart, men tvillingsøster Sanna har avklart håndballfremtiden.

– Vi har tenkt lenge at vi vil spille sammen igjen, men så må det passe for begge to. Mer kan jeg ikke si, sier hun.

– Men ting er avklart fra din side?

– Ja, det stemmer!

– Larvik har problemer økonomisk. Er det en av grunnene til at du vil prøve noe annet?

– Nei, først og fremst har jeg tenkt at jeg vil prøve noe nytt. Det har ikke noe med situasjonen her å gjøre, sier Solberg.

Og den nye klubben er Esbjerg.

– Jeg synes Team Esbjerg er en spennende klubb, som har gjort det bra i flere år. Samtidig har jeg lyst til å prøve noe nytt i en ny liga, hvor det er mange jevne kamper mellom gode lag og konkurransen er stor. Derfor må man være fokusert til hver eneste kamp. Jeg forventer å kunne utvikle meg ytterligere i Team Esbjerg, blant annet ved å ta mer ansvar i forsvar, og så er jeg rask i kontraspillet, sier Solberg til klubbens hjemmeside.

Etter Stang Sandos overgang til Odense, så er klubben på jakt etter en ny målvakt, noe som gjør at mulighetene for en gjenforening med tvillingsøster Silje fortsatt er mulig fra sommeren av.

Solberg sliter for tiden med en kneskade, men håper å være tilbake på banen i april/mai og få med seg noen kamper for Larvik før hun fortsetter karrieren i en annen klubb.