Tirsdag fikk Flensburg-Handewitt meldingen om at Christian Berge hadde bestemt seg for å fortsette som landslagssjef for Norge.

Men ryktene har vært mange, og det er blitt sagt at den tyske storklubben har vært i kontakt med Norges Håndballforbund og at de skulle være villig til å kjøpe Berge fri fra kontrakten.

Dette avviser klubben på det sterkeste.

– Jeg må si noe veldig klart. Vi har aldri snakket med Norges Håndballforbund. Vi har heller aldri tilbudt noen overgangssum. Men vi har hatt kontakt med Christian. Det er også normalt at vi ser på kandidater når vi skal ha ny trener. Da er det vanlig at man snakker med andre, sier daglig leder Dirk Schmäschke til TV 2.

Selv om det har vært kontakt mellom Berge og Flensburg-Handewitt, så ble det aldri noe mer enn løse samtaler.

– Vi kom aldri ordentlig i gang med diskusjonen med Flensburg. Vi kom aldri til den konkrete biten, fortalte Berge tirsdag.

Dette bekrefter Schmäschke.

– Vi har ikke vært i konkrete samtaler. Vi har ikke tatt noen avgjørelse om hvilken trener vi ønsker. Men Christian har vi hatt god kontakt med i mange år. For gode venner holder kontakt, og jeg vil ha et godt forhold til Christian i fremtiden også. Jeg har kjent ham siden 2002. Han er et fantastisk menneske og er veldig populær i Flensburg, forteller Flensburg-lederen.

For Berge har en helt spesiell posisjon i den nordtyske byen. En rekke nordmenn har vært i Flensburg-Handewitt. Men ingen andre har klart å få den posisjonen som 43-åringen har.

– Jeg vil være fair med Christian. Når du har et sånt forhold til en klubb som Christian har. Så vil vi ikke ødelegge dette. Det er mange gode norske spillere som har spilt her. Johnny Jensen, Frode Scheie og mange flere. Men den som har størst suksess og blitt mest populær er Christian Berge. Og jeg vil gjerne at han skal komme til Flensburg når han skal til Tyskland for å se på spillere i fremtiden også, sier Schmäschke.

Glenn Solberg, Jan Thomas Lauritzen, Frode Hagen, Roger Kjendalen, Erlend Mamelund og Alexander Buchmann er andre nordmenn som har vært innom Flensburg-Handewitt.

For Flensburg-Handewitt fortsetter nå trenerjakten. Schmäschke sier at klubben valgte å avklare situasjonen med Ljubomir Vranjes tidlig, slik at ville ha god tid til å finne en erstatter.

– Vi har tenkt på nye trenere og vil jobbe med det i de neste månedene. Derfor avgjorde vi dette med Ljubo nå, slik at vi har god tid. Og vi har noen i tankene, sier han.