I begynnelsen av desember signerte stortalentet Magnus Abelvik Rød (19) for den tyske storklubben Flensburg-Handewitt.

Klubben tror at den 203 centimeter høye høyrebacken kan bli en av verdens beste spillere i sin posisjon, og ville sikre seg ham tidlig.

Planen er at Abelvik Rød skal fullføre sesongen i Bækkelaget og slutte seg til Flensburg-Handewitt til sommeren.

Vurderer å hente Rød nå
Men nå kan det bli en endring i de planene.

For i helgen ble det klart at svenske Johan Jakobsson er ute i nærmere tre måneder på grunn av en hjernerystelse han pådro seg i en oppkjøringskamp til VM mot Norge.

Trener Ljubomir Vranjes er klar på at han ikke kan stå med veteranen Holger Glandorf som eneste høyreback resten av sesongen.

Nå vurderer klubben om de skal prøve å hente Abelvik Rød til Tyskland allerede nå.

– Vi har bare visst i noen dager at Johan blir så lenge ute. Men det er noe vi tenker på. Men vi ser også på andre løsninger, sier daglig leder Dirk Schmäschke til TV 2.

15. februar stenger overgangsvinduet for klubbene i Bundesliga. Det betyr at Flensburg-Handewitt har en uke på seg på å finne en erstatter for Jakobsson.

– Han er ung og trenger tid
For Bækkelaget er det uaktuelt å slippe stortalentet nå.

– Det er ikke aktuelt, sier trener Jan «Proppen» Karlsson.

– Selv om Flensburg-Handewitt legger godt med penger på bordet?

– Det handler ikke om det. Det handler også om at Magnus ikke vil. Han trenger nok dette halvåret til å forberede seg til det kommende eventyret, sier svensken.

Og Flensburg-lederen er ikke uenig med BSK-treneren. Derfor ser de først og fremst på kortsiktige løsninger nå.

– Vi gleder oss til Magnus kommer neste sesong. Han er et stort talent. Han kan bli stor i fremtiden. Men han er ung og trenger tid. Han er ikke kommet langt nok i utviklingen. Vi har jobbet mye med unge spillere og utviklet dem til å bli store spillere. Det håper vi å gjøre med Magnus også, sier Schmäschke.