SOLID SALG: Marcus Kleveland fra Dovre ble kun slått av Max Parrot i Big Air-finalen i X-Games i Aspen tidligere i vinter. 17-åringen kommer også til X Games i Hafjell i mars. Foto: Prosess Films / Snowboardforbundet / NTB scanpix
SOLID SALG: Marcus Kleveland fra Dovre ble kun slått av Max Parrot i Big Air-finalen i X-Games i Aspen tidligere i vinter. 17-åringen kommer også til X Games i Hafjell i mars. Foto: Prosess Films / Snowboardforbundet / NTB scanpix Foto: Process Films

X Games-billettene rives bort

Det er duket for folkefest i Hafjell om 28 dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har solgt 7000 billetter uten en eneste annonse på trykk. Vi merker den samme styrken i X Games-merket som under fjorårets suksess.

Det sier Henning Andersen, som leder X Games-prosjektet i Norge.

Der X Games i fjor ble arrangert i Oslo, er årets vintersportfest flyttet til Hafjell alpinsenter, da både slopestyle og Big Air på programmet.

En rekke verdensstjerner er allerede bekreftet til arrangementet fra 8. til 11. mars.

– Nå har vi snart bare 1500 av 5000 billetter til lørdagens big air-konkurranse igjen. Den blir garantert utsolgt i god tid før vi åpner dørene, sier Andersen.

Alle utøverne som tok medalje i Aspen er bekreftet til Hafjell. Det betyr gullvinnerne Marcus Kleveland (17) i snowboard og Øystein Bråten i freeski, samt bronsevinner Johanne Killi i freeski.

En norsk tropp i verdenstoppen gjør at arrangørlandet har vinnermuligheter i hver eneste konkurranse. Silje Norendal, Kjersti Buaas, Ståle Sandbech, Mons Røisland og Torgeir Bergrem er de kanskje største norske snowboardnavnene som kommer.

I tillegg kommer resten av verdenseliten til Hafjell for X Games 2017.

– I fjor solgte vi ut nesten alle konkurranser før vi lanserte en eneste artist. Vi ser det samme mønsteret nå: Nordmenn er glad i både vinter og actionsport. Det må være kult for utøverne å vite at fansen kommer først og fremst for å se dem. Og nå som Marcus Kleveland og Øystein Bråten tømte Aspen for gull og sølv, tror jeg mange vil komme og oppleve norske prestasjoner i verdensklasse, sier Andersen.

X Games Norway sendes på TV 2s kanaler. Her kjøper du billetter

Her ser du alle deltagerne på arrangørens hjemmeside.

Internasjonale stjerner som Mark McMorris, Max Parrot, Jamie Anderson, Gus Kenworthy, Kelly Sildaru og James Woods kommer alle til Hafjell i mars.

Her blir Marcus Kleveland historisk i X Games