Tirsdag ble det bekreftet at suksesstrener Christian Berge fortsetter i jobben som landslagssjef for håndballherrene.

Det får de norske landslagsspillerne til å juble.

– Det er veldig positivt, sier Sander Sagosen til TV 2.

Han hadde akkurat fått med seg nyheten på nett da TV 2 ringte.

– Jeg leste det akkurat. Det har vært en suksessfaktor med han sammen med teamet sitt. Både jeg og hele spillergruppen er fornøyd med at han blir.

Det bekrefter kaptein Bjarte Myrhol.

– Er selvsagt veldig fornøyd med at Christian fortsetter. Hadde en god magefølelse og den viste seg heldigvis å stemme, skriver Myrhol i en SMS til TV 2.

– Har lyst til å berømme håndballforbundet også for at de tar grep når de har en av verdens mest ettertraktede trenere for øyeblikket. Hatten av for begge parter og gleder meg veldig til fortsettelsen.

Allerede siden før det suksessfylte VM i Frankrike der Berge ledet Norge til sølv har han vært sterkt linket til Flensburg-Handewitt.

Spekulasjonene ble ikke mindre da han ledet Norge til sølv i mesterskapet, og den tyske storklubben mistet sin svenske trener Ljubomir Vranjes til Vezprem.

Sagosen har imidlertid hatt innside-kunnskap som har gjort at han ikke har vært nervøs for å miste suksesstreneren.

– Skal jeg være helt ærlig spurte jeg ham rett etter VM hva han tenkte. Fikk det jeg opplevde som et ærlig svar: At han ikke kunne stoppe nå. Så jeg har ikke tenkt så mye på det, nei.

Håndballstjernen som spiller for Aalborg frem til overgangen til Paris Saint-Germain er full av ros for mannen som har ledet Norge til to mesterskapsfinaler på rad.

– Det er vanskelig å sammenligne trenere. Men han er seg selv og veldig flink håndballfaglig. Veldig dyktig, og veldig dedikert, sier Sagosen.

– I tillegg gir han plass til spillerne slik at de kan være seg selv, og det er noe vi spillere setter pris på.

Nettopp det er også en suksessfaktor som TV 2-ekspert Bent Svele peker på.

– I tillegg til å være god på alt det som har med håndball å gjøre, skaper han også et lag ut av guttene, og får dem til å trives sammen. De tåler å være sammen i fire uker, uten at noen får brakkesyken, sier Svele, som heller ikke var nevneverdig overrasket over at Berge fortsetter.

– Jeg tror ikke han kjenner seg ferdig med dette prosjektet. Jeg tror han har sett for seg at det prosjektet skal kulminere i noe stort. Forhåpentlig kanskje en gullmedalje i EM på hjemmebane i 2020.