Chelsea kan stikke av med tittelen i løpet av de neste ukene

Kampprogrammet er hyggelig lesning for de blå. – De har satt seg i en veldig, veldig god posisjon, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea har ni poengs forsprang til Tottenham, som er deres nærmeste rival i kampen om å vinne Premier League.

Ser man på de neste seks kampene i ligaen, har blåtrøyene på papiret det letteste kampprogrammet av topplagene.

Burnley (borte), Swansea (hjemme), West Ham (borte), Watford (hjemme), Stoke (borte) og Crystal Palace (hjemme) ser ikke umiddelbart fryktinngytende ut.

Ikke før 5. april møter Chelsea et lag som per nå er bedre enn nummer ni på tabellen. Da venter Manchester City hjemme. Så langt i sesongen er Swansea det eneste laget utenfor topp seks Chelsea har avgitt poeng til.

Her finner du tabell og terminliste for Premier League.

– Kan Chelsea vinne rubbel og bit her og avgjøre hele tittelracet?

– Det kan skje. De har satt seg i en veldig, veldig god posisjon. Det er nesten slik at de må rote det til selv, samt at et av lagene bak må vinne nesten alle kampene sine, sier Petter Myhre.

Chelsea slo Arsenal i helgen og spilte uavgjort mot Liverpool kampen før. Myhre tror alle de andre topplagene hadde håpet på to Chelsea-tap der.

Kan ødelegge for hverandre

Skysports har sett på de andre topplagenes kamper. Tottenham møter blant andre Liverpool, Everton og Southampton i løpet av sine neste seks kamper.

Formsvake Liverpool får det kanskje aller vanskeligst i den neste sekskampersperioden. De møter Tottenham, Arsenal, Manchester City og byrival Everton.

Arsenal og City skal i tillegg spille to kamper i åttedelsfinalen i Mesterligaen.

– Nå blir det slik at De andre topplagene kan ødelegge for hverandre siden de møtes innbyrdes, samtidig som flere av dem skal spille i Europa og andre cuper, sier Myhre.

Chelsea, som er uten forpliktelser i Europa denne sesongen, har bare to topp seks-lag (Manchester City og United) igjen å møte før sesongen er over, mens Arsenal, Manchester City og Manchester United alle har fire.

– Er det noen potensielle bananskall for Chelsea?

– Det er det jo. Burnley er for eksempel ligaens tredje beste hjemmelag. Ingen av kampene blir en tur i parken for dem. De kan også få skader på nøkkelspillere, karantener eller miste formen. Vi har sett større overraskelser før. Det er 14 kamper igjen, men så langt er det ingenting som tilsier at de skal tape fire kamper, mens de to nærmeste lagene vinner resten av sine.

Rotterace

Kampen om å komme seg inn blant topp fire-lagene som får spill i Mesterligaen blir beinhard. Liverpool og Manchester United er henholdsvis ett og to poeng bak fjerdeplasserte Arsenal.

– Her blir det et rotterace hele veien inn. Til slutt vil to verdensklassetrenere stå igjen med svarteper. De vil da møte misnøye med at de ikke vant ligaen i tillegg til skuffelsen over ikke å få delta i Champions League.

Jevnt er det også i bunnen av tabellen. Kun to poeng skiller Middlesbrough på 15. plass og Sunderland på 20. plass.