Så sent som søndag meldte TV 2 at våre to største sykkelstjerner bodde på samme hotell under treningsleir i Spania i januar - uten at elefanten i rommet (VM-spurten fra i fjor) ble tema.

Nå har imidlertid landslagssjef Stig Kristiansen fått tommel opp fra Kristoff og Boasson Hagen til å samle dem i Belgia i slutten av mars.

– Tema for møtet blir å se hvordan vi skal håndtere situasjonen som har oppstått og hvordan vi løser det best med tanke på VM i Bergen, sier Kristiansen.

Trolig kommer møtet til å skje i forbindelse med Gent-Wevelgem - der begge to stiller til start.

– Det handler om å bli ferdig med saken så godt det lar seg gjøre. Dette er en arv vi tar med oss, og den skal vi takle på best mulig måte, forteller Kristiansen.

– Dolket i ryggen

Stemningen var elendig og beskyldningene haglet fra Kristoff i retning Boasson Hagen etter VM i Doha i oktober. Han antydet at lagkameraten - som skulle kjøre opptrekk - saboterte spurten, og sa rett ut at han følte seg dolket i ryggen.

Stig Kristiansen har tidligere gjort ett forsøk på å samle de to etter VM. Det ble med forsøket. Duoen ønsket å bruke den korte tiden utenfor sesong sammen med familien i stedet for på oppvaskmøte. Nå har han imidlertid lykkes.

Kristiansen mener dette er viktig. Han legger ikke skjul på at dette også handler om å utad vise at man har lagt krangelen bak seg, slik at man slipper at dette blir et tema i media helt frem til prestisjemesterskapet på hjemmebane i september.

– Da slipper vi diskusjoner og vinklinger som setter oss i en uheldig posisjon.

VM-gull er målet

Både Kristoff og Boasson Hagen har nemlig VM i Bergen som sitt store mål i 2017.

– Er det mulig å gjøre begge til lags?

– Begge kommer ikke til å vinne, svarer landslagssjefen med et smil og åpner muligheten for å kjøre med to kapteiner.

– Vi oppfinner ikke noe nytt med å kjøre for to muligheter. Løypa favoriserer nok en annen type rytter enn Alex, men vi vet samtidig at han er en mester i å henge seg på å komme tilbake hvis alt samler seg. Så der har vi et godt våpen i ham. Så har vi en større og mer sannsynlig sjanse med Edvald, forteller han.