Her måker den frustrerte kanadieren ballen i ansiktet på dommeren

Tilskuerne trodde knapt sine egne øyne. Nå har 17-åringen fått sin straff.

Denis Shapovalov spilte avgjørende kamp for Canada mot Storbritannia i Davis Cup. Det gikk helt galt. Han ble disket for å ha slått ballen i øyet på dommeren.

Se den utrolige situasjonen i videovinduet øverst!

Og Shapovalov fikk også ytterligere straff.

Han er ilagt en bot på 5600 pund, eller drøyt 60.000 kroner.

17-åringen har beklaget hendelsen flere ganger, senest i en oppdatering på sosiale medier, der han gjør det klart at han vil akseptere den straffen han får.

– Det er ingen unnskyldning for denne typen oppførsel, og jeg tar fullt ansvar for mine handlinger. Jeg skammer meg over min uprofesjonelle oppførsel, skriver Shapovalov.

Straffen ble gitt av Davis Cup-arrangørene. 17-åringen kan fremdeles bli straffet av det internasjonale tennisforbundet.

Etter disken ble britene klare for kvartfinale mot Frankrike i april, selv om Andy Murray glimret med sitt fravær i Ottawa.

Beklaget
Kyle Edmund hadde en klar ledelse mot Shapovalov da det kokte over for canadieren.

I frustrasjon slo han til ballen, og den traff og skadet dommeren. Vantro publikummere fikk til slutt se Shapovalov be om unnskyldning til dommeren, men det endte med automatisk diskvalifikasjon på stillingen 6-3, 6-4, 2-1.

Dommer Arnaud Gabas ble kjørt til Ottawa General Hospital for en sjekk etter kampen. Han slet med et oppsvulmet øye. Shapovalov kom med en ny beklagelse etter kampen.

– Det var uakseptabel oppførsel av meg. Jeg skammer meg og synes det er pinlig. Jeg er lei meg for å svikte laget og landet mitt. Jeg handlet på en måte jeg ikke ønsker å handle. Jeg kan love at det er siste gang jeg gjør noe slikt, sier han.

Spania til kvartfinale
Ellers søndag ordnet seirer av Roberto Bautista og Pablo Carrena spansk 3-2-seier over fjorårsfinalist Kroatia og kvartfinaleplass.

Kroatene så ut til å ha sikret seg overtaket med seier i lørdagens doublekamp og 2-1-ledelse før siste dag, men Bautista nedkjempet Franko Skugor i fire sett før Carreno utklasset Nikola Mektic i tre strake sett.

– Jeg er veldig lykkelig. Roberto skal ha det meste av æren. Han sikret oss to poeng i single, sa Carreno, som ga Spania en skjev start da han fredag tapte for 223.-rankede Skugor.

Uten stjerner
Kroatia led som mange lag i 1. runde av at stjernene manglet. Mektic er bare nummer 319 på rankingen, og han kom sørgelig til kort da Carreno sto imot i den avgjørende kampen.

Spania måtte greie seg uten Rafael Nadal, men han ventes tilbake i kvartfinalen i april. Motstander er Serbia med Novak Djokovic, den største stjernen som deltok i helgens 1.-rundekamper.

Djokovic kunne nøye seg med en kamp, til og med en amputert en, da Russland ble slått 4-1. Danil Medvedev ga fredag opp på stillingen 2-1 i sett til Djokovic. Avansementet var sikret lørdag.

Argentina sliter
Tittelforsvarer Argentina lå under 1-2 mot Italia før siste dag. Kraftig regnvær i Buenos Aires førte til at søndagens første singlekamp ble avbrutt flere ganger. Til slutt halte Carlos Berlocq i land seier over Paolo Lorenzo i fem sett, og spenningen lever dermed videre.

Avgjørelsen faller i kamp mellom Guido Pella og Andreas Seppi.

Steve Darcis slo både Philipp Kohlschreiber og Alexander Zverev da Belgia slo Tyskland 4-1 på bortebane. Frankrike vant med samme sifre i Japan.

USA, som har vunnet turneringen 32 ganger, feide et Sveits uten Roger Federer eller Stan Wawrinka ut av Davis Cup med 5-0. I kvartfinalen venter Australia, med 28 titler på merittlista. Australierne slo Tsjekkia 4-1 i helgen.