Zlatan med ny rekord i Premier League: – Han kan fort bli ligaens toppscorer

Etter tre uavgjorte kamper på rad er Manchester United tilbake på vinnersporet. Leicester City nærmer seg med stormskritt nedrykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester – Manchester United 0-3:

Manchester United hadde før oppgjøret mot Leicester kun scoret 33 mål i Premier League.

Men på King Power Stadium rant målene inn for rødtrøyene.

Fulltreffere av Henrikh Mkhitarjan, Zlatan Ibrahimovic og Juan Mata sørget for at Manchester United vant 3-0, og sendte regjerende Premier League-mester Leicester nok et skritt nærmere nedrykk.

Se alle scoringene øverst!

– Vi prøvde å overraske med et nytt system og to spille med to spisser sentralt. Det virket bedre, og vi spilte solid defensivt, sa José Mourinho til TV 2 Sporten etter kampen.

– Idag scoret vi på de første sjansene og scoret tre mål. Vi hadde to eller tre vi misset på, men så ble det mål, mål og mål, oppsummerte han.

Manchester United har et tøft kampprogram fremover med kamper både i FA-cupen, ligacupen og Europaligaen i tillegg til Premier League.

– Det er tøft. Vi vet at andre lag kun har Premier League å konsentrere seg om, mente han.

Rekord-Zlatan
Ibrahimovics scoring var svenskens 15. scoring i Premier League. Det ble en historisk scoring for veteranen.

For i en alder av 35 år og 125 dager ble Zlatan Ibrahimovic dermed den eldste spilleren i Premier League noensinne til å score 15 mål i ligaen, ifølge Opta.

– Zlatan har ikke vært effektiv nok denne sesongen, men det kan fort skje at han til slutt ender som toppscorer i Premier League likevel, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Kommentator Øyvind Alsaker mener seieren kan vise seg å bli svært viktig i Manchester Uniteds jakt på fjerdeplassen.

– Manchester United hadde en god dag. De scoret mål og de tok et jafs på Arsenal og Liverpool på tabellen, som begge tapte sine kamper lørdag, poengterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

TV 2-ekspert Petter Myhre ble imidlertid ikke akkurat imponert over det regjerende mester Leicester viste mot Manchester United.

– Slik Leicester ser ut om dagen er det ingen tvil om at resten av sesongen for dem blir en lang kamp for overleve. Jeg kan ikke se at noen av de andre bunnlagene har sett noe verre ut enn Leicester. Leicester City er ordentlig nede i gjørmen, mente Myhre.

– Ser ut som om Leicester trenger noe nytt
Manchester United har nå to poeng opp til Arsenal på fjerdeplass, mens Leicester på 16. plass har kun to poeng ned til direkte nedrykksplass i bunnstriden.

I Premier League-studio stilte ekspertene spørsmålstegn ved Claudio Ranieris fremtid i Leicester.

– Det ser ut som om Leicester trenger noe nytt. Og det er jo litt trist å tenke på. For ikke bare ledet Ranieri laget til tittelen forrige sesong. Han er en dønn ærlig og fin fyr, poengterte Simen Stamsø Møller.

– Jeg tror Leicester-ledelsen kvier seg for å ta det valget og vil vente til det lengste, mente Brede Hangeland.

To mål på to minutter fra United
Første omgang ble en tøff batalje med flere harde dueller.

Blant annet var Juan Mata som heldig som kun slapp unna med gult kort da han taklet Jamie Vardy med knottene først etter 25 minutters spill.

– Mata er jo kjent for å være en av de snilleste i Premier League, men der levde han farlig, siden han viste knotter, poengterte TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Like før pause scoret Manchester United to kjappe.

Henrikh Mkhitarjan kom alene med keeper og sendte effektivt Manchester United opp i ledelsen 1-0. Like etter doblet Zlatan Ibrahimovic ledelsen til 2-0.

Svensken fikk stå alene i feltet og prikke inn sin 15. Premier League-scoring og 20. mål totalt i alle turneringer for sesongen.

I en alder av 35 år og 125 dager ble Zlatan Ibrahimovic dermed den eldste spilleren i Premier League noensinne til å score 15 mål, ifølge Opta.

– Det er fortjent for United var det dominerende laget i første omgang. Det var to scoringer på to minutter for Manchester United. Er det «game over» allerede for Leicester, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter Uniteds scoringer som kom i det 42. og 44. spilleminutt.

– Leicester-forsvaret stod og så på
I det 48. minutt scoret Manchester United igjen. Rødtrøyene lekte seg gjennom Leicester-forsvaret før Juan Mata vakkert økte ledelsen til 3-0.

– Leicester-forsvaret stod og så på. Men spillet i forkant var vakkert. United scoret altså i det 42., 44., og nå 48. minutt, slo Alsaker fast.

Resten av omgangen ble en transportetappe for Manchester United, som på enkelt vis bare kunne kontrollere inn seieren.

Risikerer å tape 870 millioner kroner om fjerdeplassen glipper
Manchester United risikerer å tape 870 millioner kroner i inntekter dersom klubben ikke lykkes med å kvalifisere seg til Mesterligaen neste sesong, melder The Daily Mirror.

Inntekter fra TV-rettighetene, prispenger og sponsorpenger utgjør hele 620 millioner kroner.

De resterende 250 millionene klubbene risikerer å tape av beløpet inkluderer tapte billettinntekter, salg av VIP-pakker og øvrige kommersielle inntekter knyttet til Europas gjeveste klubbturnering, hevder The Daily Mirror.

Avisen skriver at Chelsea sikret seg hele 630 millioner kroner bare i Mesterliga-inntekter etter ha blitt utslått i åttendelsfinalen av franske PSG i sesongen 2015/2016.

Slik startet lagene:

En syk Wayne Rooney var utelatt fra troppen til Manchester Uniteds oppgjør mot Leicester. Heller ikke Luke Shaw fikk være med i troppen. Han er ikke skadet eller syk.

Leicester: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Drinkwater, Ndidi, Musa, Mahrez, Okazaki, Vardy.

Benken: Zieler, Chilwell, Benalouane, King, Albrighton, Gray, Kapustka.

Manchester United: De Gea, Valencia, Bailly, Smalling, Rojo, Herrera, Pogba, Mata, Mkhitaryan, Rashford, Ibrahimovic.

Benken: Romero, Blind, Carrick, Fellaini, Lingard, Young, Martial.

Dommer: Anthony Taylor