Jarstein vil overbevise Lagerbäck

Landslagskeeperen er klar for å imponere sin nye sjef. – Et spennende valg, sier Jarstein.

Rune Jarstein, her fra landskampen mot San Marino på Ullevaal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Rune Jarstein, her fra landskampen mot San Marino på Ullevaal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Hertha Berlin-keeper Rune Almenning Jarstein skal gjøre alt for å vise Lars Lagerbäck at han fortjener videre tillit som landslagets førstekeeper.

Jarstein (32) kjempet seg etter hvert til førstekeeperplassen under Per-Mathias Høgmo, men måtte lenge spille annenfiolin bak Ingolstadts Ørjan Nyland. Nå skal 32-åringen vise Norges nye landslagssjef at han hører hjemme i startelleveren.

– Jeg håper å klare det, ja. Fortsetter jeg å spille bra for Hertha, satser jeg jo på å få spille for landslaget, sier Jarstein til NTB.

Den tidligere Odd-, Rosenborg- og Viking-keeperen gleder seg til å jobbe under veteranen Lagerbäck (68).

– Jeg synes det er et spennende valg. Jeg vet ikke så mye om Lagerbäck, men han har en god CV. Han fikk veldig mye ut av det islandske landslaget, poengterer burvokteren.

– Spennende

Norge har fått en svak start på VM-kvalifiseringen (én seier, tre tap), men Lagerbäck har likevel et lite håp om å føre landslaget til playoff. Jarstein har heller ikke gitt opp.

– Det er muligheter. Vi skal i alle fall kjøre på, vi må ha troen. Det er mulig å slå lag som Nord-Irland og Tsjekkia. Gjør vi det, da er alt mulig, sier 32-åringen.

– Har du hørt noe fra noen av de andre norske landslagsspillerne om Lagerbäck-ansettelsen?

– Ikke noe spesielt. Men jeg tror folk er fornøyd. Det er mitt inntrykk, svarer Jarstein.

Jakter form

Hertha Berlin-keeperen har fått mye ros i tysk presse denne sesongen. Han ligger på en foreløpig femteplass på Kickers liste over sesongens beste spillere i Bundesliga. 32-åringen har vært en sterk bidragsyter til at hovedstadslaget er med i tetkampen. Selv er han opptatt av å snu en svak start på 2017.

– Vi har tapt årets to første seriekamper (1-3 mot Leverkusen og 1-2 mot Freiburg). Jeg håper vi klarer å snu det, sier Jarstein.

Lørdag ettermiddag får han prøve seg mot Ørjan Nylands Ingolstadt. Keeperkollega Nyland har slitt benken etter vinterpausen.

– Jeg håper vi kan snu dette, vi har kun tre poeng opp til tredjeplassen. Det er tett oppi der, sier Jarstein, som legger til at målet er en topp-seks-plassering i serien. Hertha er foreløpig tabellsekser, 15 poeng bak Bayern München som leder.

Smårusk

32-åringen er også opptatt av selv å finne toppformen.

– Jeg var syk i ni dager i julen, og nylig var jeg ute en ukes tid med en liten muskelskade. Ikke optimalt, men slik er det noen ganger, sier han.

– Men skade- og sykdomstrøbbelet har ingenting å si for førstekeeperplassen din i Hertha?

– Nei da, det har det ikke, forsikrer Jarstein.

Nordmannen har kontrakt med klubblaget til 2019. Han stortrives fortsatt i Berlin.

– Jeg ønsker å bli her så lenge som mulig. Det er målet, sier Jarstein.

(©NTB)