Northug: – Jeg har fått beskjed om at jeg er med i VM-troppen

Petter Northug om VM-formen og overtreningen i åpenhjertig intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lygna/Bergen (TV 2): Petter Northug overrasket alle med å stille til start på NM-sprinten fredag, før han deretter fortalte til TV 2 at «det var så idiotisk det kunne bli» å ta seg helt til finalen.

I Ski-Norge har det pågått en heftig diskusjon om VM-kongen fra Falun skal være med i VM-troppen eller ikke. Den diskusjonen tar Northug med knusende ro.

– Jeg har fått beskjed om at jeg er med i troppen. Jeg må prøve å roe ned de rundt meg og forklare til folk hvordan det fungerer. Det er en rolle som jeg trives godt i, sier Northug til TV 2.

– Godt å være sykemeldt
Som regjerende verdensmester har Northug friplass på sprinten og femmilia i VM, men som en del av tolvmannstroppen kan han også være aktuell for andre distanser.

TV 2 kunne torsdag fortelle hvem de tolv som er i VM-troppen er, og at Northug er blant de som er tatt ut.

Nå har han følgende melding til de som tviler på at han vil komme i form.

– De kan få rett.

– Det likte jeg ikke å høre...

– Selv har jeg troen, når jeg får de svarene jeg får etter konkurranser. Jeg har en plan som kommer til å gi meg en formtopp på det jeg gjør frem mot VM. Om det blir godt nok til å kjempe om gull vet jeg ikke, men det kan bli kjempebra. Det er det som er spennende med trening, kroppen og hvordan den responderer på det. Det blir å ta noen sjanser nå etter høyden og inn mot VM, men de er jeg nødt til å ta for å ha sjansen til å kjempe om medaljer, forklarer Northug.

– Amatørmessig
Ski-kongen ble overtrent i høst og har slitt etter det.

– Det er godt å være sykemeldt, men det er artig konkurrere også. Nå har jeg satt meg selv i denne situasjonen, og da må jeg prøve å rydde opp i mitt eget rot. Jeg er på god vei til å gjøre det nå, så får vi håpe det er tidsnok, sier Northug.

I intervjuet med TV 2 forteller han åpenhjertig om feilene som ble gjort.

– Når man setter seg ned og ser i treningsdagboka og ser hva som er gjort etter høydeoppholdet i Val Senales, så er det jo idiotisk. Det er en kjempefeil som vi har gjort,

– Vi?

– Vi er vel flere løpere i samme gjengen som har gått på samme feil. Det er barndomsfeil og amatørmessig av oss,

– Er det mulig å forklare hva som skjedde?

– For min del er det ganske enkelt. Du skal være forsiktig med å gå på tøff trening når du kommer ned fra høyden, og det klarte ikke jeg. Det ble altfor tøft og for mye trening. Formen var såpass bra at jeg følte det var bare å gi full gass, alt annet føltes feil. Jeg pumpet på til kroppen sa stopp, og da var det bare å legge seg i hi og ta ferie en stund,