Det kalles «helvete i nord». Og «dronningen av klassikerne».

Men i brosteinsrittet Paris-Roubaix er Alexander Kristoffs beste plassering 9. plassen fra 2013. Det er ikke godt nok for en vinnerskalle, som for øvrig vant sin første seier for året i Étoile de Bessèges torsdag.

Nå ligger det an til at 29-åringen dropper Scheldeprijs, som kalles VM for spurterne, fire dager før. Han har syklet dette rittet de sju siste årene, men i 2017 kan det gå uten Katusha-Alpecin-stjernen.

– Frem mot Flandern kommer jeg til å ha en normal oppkjøring, men mot Roubaix blir det trolig annerledes. Der har jeg aldri følt meg bra, forteller Kristoff til TV 2.

Misfornøyd med resultatene
Disse to monumentene kommer med en ukes mellomrom. Mens Kristoff har klatret til topps i Flandern, i 2014, så er dette rekken av resultater i i Paris-Roubaix:

2016: 48
2015: 10
2014: Fullførte ikke.
2013: 9
2012: 57
2011: Fullførte ikke.
2010: Fullførte ikke.

– Jeg har følt at inngangen til Roubaix ikke har funket skikkelig. Ettersom jeg sykler Scheldeprijs på onsdagen, så blir det lite trening den uka. Jeg får dermed ikke gjort det samme som jeg vanligvis gjør før store løp, med en skikkelig langtur. Nå ønsker jeg å prøve noe nytt og se om det kan gi meg en bedre følelse, forteller han.

– Farlig ritt
Det nye vil altså være å droppe Scheldeprijs, der alle hans store spurtkonkurrenter stiller til start. Kristoff vant for øvrig rittet i 2015.

– Jeg må se an værforhold og slike faktorer, men jeg vurderer å ikke stille til start der. Scheldeprijs er i tillegg et skummel ritt, der det veltes mye. Alle spurterne stiller til start og da blir det naturligvis stor prestisje, men det fører også til at det blir farlig. Jeg har imidlertid vært heldig og ikke veltet. Samtidig har jeg alltid kjørt OK der, så vi får se det litt an, jeg har ikke tatt en endelig avgjørelse ennå, forteller han.

– Smart av Kristoff
TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad mener dette om Kristoffs vurdering:

– Det er smart. Flandern suger så mye krefter at batteriene er helt flate etterpå. Da vil det bare tappe ekstra om man kjører et nytt ritt i midtuka. Da blir man sliten til Paris-Roubaix, sier han.

– Alexander er god til å trene seg i form, så jeg støtter ham i dette. Flandern-triumfen i 2014 er et bevis på at han også kan vinne et ritt som Paris-Roubaix, men da må han ha overskudd. Da ville jeg ikke tatt sjansen på å kjøre Scheldeprijs mellom disse to klassikerne.