Alexander Kristoff spurtet inn til seier på den andre etappen av Étoile de Bessèges torsdag.

Dermed tok 29-åringen sin første seier for sesongen. I tillegg overtok han sammenlagtledelsen i rittet.

– Deilig
På den første etappen måtte Katusha-rytteren gi tapt for Arnaud Demare. Torsdag måtte Demare nøye seg med tredjeplass, mens Rudy Barbier knep andreplassen.

Dermed leder Kristoff med fire sekunder etter det som ble en knalltøff etappe. Katusha sprengte feltet, og til slutt var det bare 23 mann igjen i frontgruppen. Sju av dem var fra det russiske laget.

– Det var sidevind i dag, så det ble et veldig hardt løp. Men hele laget kjørte kanonbra. Vi satt igjen med hele sju mann foran, kun Rein Taaramäe falt av. Vi hadde derfor god kontroll. Men gårsdagens vinner, Arnaud Demare, satt i front og var med i spurten. Heldigvis var jeg sterk nok og tok årets første seier. Det var deilig, sier Kristoff til TV 2.

– Hvordan ble duellen mot slutten?

– Jeg vant med en liten sykkellengde, så jeg tok ham greit. Men jeg gikk veldig dypt, for jeg hadde veldig lyst til å vinne i dag. Gutta på laget gjorde en veldig bra jobb. Vi har med mange unggutter i dette løpet, men jeg er imponert over innsatsen deres. Det lover godt for fortsettelsen og det var deilig å gi dem betalt for jobben i form av en seier.

– Hva betyr det for deg å vinne et slikt løp?

– Som de to foregående årene, så måtte jeg ha en etappe for å komme skikkelig igang. Dette viser at jeg er god nok til å vinne løp også i år. Jeg er på utgående kontrakt med Katusha, og da er det ekstra viktig å få en seier tidlig. Da blir du mer aktuell for andre lag, selv om jeg ikke har noe behov for å skifte beite. Uansett så er det viktig å prestere. Jeg håper det fortsetter på denne måten, sier Kristoff.

Styrketrening
Katusha-stjernen mener han er blitt tregere i spurten, og har endret sesongoppkjøringen sin totalt i år. Aldri før har han tilbrakt så mye tid i styrkerommet.

– Vanligvis har jeg trent styrke i oktober og november. Nå har jeg holdt på med styrketrening helt frem til februar. Jeg håper det skal føre til at jeg spurter bedre, har Kristoff fortalt TV 2 tidligere.