Krass kritikk etter sjansesløseri: – Dette er stygt for Manchester United

José Mourinho ristet på hodet etter nok en kamp med sjansesløseri for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United – Hull 0-0:

Juan Mata bommet på alle sjansers mor, og både Zlatan Ibrahimovic og Marcus Rashford misbrukte gedigne sjanser alene med keeper.

Hulls keeper Eldin Jakuopovic stod som en vegg og sørget på egenhånd for at oppgjøret mot Manchester United endte målløst.

– Vi scoret ikke. Vi scoret ikke, og da er det umulig å vinne. Men keeperen til Hull var god. Det var et dårlig resultat for oss, sa José Mourinho i kampintervjuet etter 0-0-kampen.

– Vi måtte score, og vi må score hver gang vi spiller. Hull City forsvarte seg godt og gjorde det de måtte. Jeg er ikke kritisk til det. De kjemper mot nedrykk og for dem er hvert poeng gull, fortsatte han.

Mourinho sendte også et stikk til reporteren.

– Dersom du ikke kan fotball burde du ikke hatt en mikrofon i hånden din, sa han til reporteren, ifølge BBC.

Mourinho skal ha frest videre mot pressen på den offisielle pressekonferansen etter kampen, melder britiske medier.

– Dere setter meg i en vanskelig situasjon, sa Mourinho og forlot seansen mye tidligere enn planlagt.

– Dette er stygt for Manchester United
Rett før slutt kunne Hull stukket av med alle tre poengene, men avslutningen fra Lazar Markovic traff stolpen og ut.

– Manchester United var ikke noe bra i det hele tatt. Dette er stygt for Manchester United. Tom Huddlestone var sjef på midtbanen, og slik skal det ikke være på Old Trafford, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om kampen.

– De skapte sjanser mot Hull, men Manchester United virket stresset og var ikke gode nok. De har spilt for mye uavgjort på hjemmebane. Manchester United har spilt tre jevne kamper mot Hull nå, og det er ikke bra nok, slo Simen Stamsø Møller fast.

Det er første gang at Manchester United ikke maktet å slå to nyopprykkede lag siden 1994-1995-sesongen (Forest og Leicester), ifølge Opta.

– Manchester United fortsetter sin lange rekke uten tap. Men det hjelper ikke med uavgjorte kamper. Manchester United er ikke effektive nok. Spesielt mot Stoke og Hull hadde de mer enn nok sjanser til å avgjøre. Det er en blanding av udyktighet og uflaks, mener TV 2-ekspert Petter Myhre om Mourinhos Manchester United-mannskap.

Zlatan testet skuddfoten
Hull yppet seg i åpningsminuttene på Old Trafford.

Etter åtte minutter spill fikk Harry Maguire stå mutters alene i feltet og headet like utenfor.

Etterhvert våknet Manchester United og Zlatan Ibrahimovic. I det 14. minutt testet Zlatan skuddfoten, og han tvang frem en kjemperedning av Hulls keeper Jakuopovic.

Fem minutter før pause fikk Paul Pogba, for anledningen med nok en ny frisyre, en gedigen sjanse til å sende rødtrøyene i ledelsen. Michael Carrick fant franskmannen med en stikker i feltet, men avslutningen ble igjen mesterlig reddet av Hulls keeper.

Manchester United dominerte det meste av spillet, men var merkelig tafatte og måtte gå av banen uten scoring de første 45 minuttene.

Hull forsvarte seg godt
José Mourinho sendte innpå Wayne Rooney for Michael Carrick i pausen.

Manchester United gikk rett i angrep. Hull lå imidlertid dypt på banen og det var vanskelig for José Mourinhos menn å bryte gjennom.

Ti minutter ut i omgangen fikk Marcus Rashford en stor mulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen. Paul Pogba fant unggutten med en mesterlig pasning. Skuddet fra Rashford gikk imidlertid utenfor.

Kort tid etter fikk Zlatan sjansen i god posisjon innenfor Hulls 16-meter. Igjen gikk skuddet utenfor.

I det 72. minutt fikk innbytter Juan Mata alle sjansers mor. Men på uforklarlig vis bommet han helt, helt alene foran nesten blankt mål på bakerste stolpe.

Hull-keeper Jakuopovic gjorde et tigersprang og fikk en liten hånd på ballen og reddet på mesterlig vis. Likevel burde Mata scoret der.

Manchester United satte inn en skikkelig sluttspurt, men maktet ikke å sette inn vinnermålet.

Fire minutter før slutt kontret Hull og Markovic traff stolpen og ut. Hull kunne dermed stukket av med alle tre poengene på Old Trafford.

Mourinho gjorde ni (!) endringer på laget
Manchester Uniteds manager gjorde gele ni endringer på laget fra forrige kamp i FA-cupen mot Wigan.

Wayne Rooney ble henvist til benken sammen med blant annet Anthony Martial.

Kun Marcos Rojo og kantspilleren Henrikh Mkhitaryan fikk fornyet tillit i startoppstillingen.

Hull gjorde fire endringer på laget som møtte Fulham i FA-cupen.

Både Omar Elabdellaoui og Adama Diomandé startet på benken for Hull.

Slik startet lagene:

Manchester United (4-3-3): De Gea – Valencia, Jones, Rojo, Blind – Carrick, Herrera, Pogba – Mkhitaryan, Rashford, Zlatan

Benken: Romero, Smalling, Young, Lingard, Mata, Martial, Rooney

Hull City (4-5-1): Jakuopovic – Meyler, Dawson, Maguire, Robertson, –Huddlestone, Clucas, Markovic, Evandro, Tymon – Niasse

Benken: Hernandez, Ranocchia, Elabdellaoui, Maloney, Diomande, Marshall, Bowen