Beaucaire/Bergen (TV 2): Alexander Kristoff ble spurtslått av FDJs Arnaud Demare og måtte nøye seg med andreplass da han sesongdebuterte i etapperittet Etoile de Besseges onsdag.

– Vi tok kanskje litt mye ansvar fordi bruddet holdt på å gå inn. Vi ønsket egentlig at FDJ skulle hjelpe oss litt mer, men vi brukte opp hele laget for å prøve å tette luken og prøve å spurte om seier. Marco (Haller) gjorde egentlig en god jobb på slutten, og jeg hadde posisjon til å vinne, men jeg var rett og slett ikke god nok. Demare spurtet bedre, det var en fair seier. Nå slipper vi å ta så mye ansvar i morgen, da blir det mer opp til de, sier Kristoff til TV 2.

Se avslutningen og intervjuet over!

– Ikke for vane å vinne årets første
Han føler ikke det manglet så altfor mye i avslutningen.

– Han var sterk. Jeg føler ikke jeg manglet så veldig mye. Han kom forbi, og jeg klarte ikke å svare. Det var rett og slett bare at han spurtet bedre. Jeg har ikke for vane å vinne årets første løp, og det gjorde jeg ikke i år heller. Men jeg var så nær som jeg kunne være. Andreplass er en okay start, sier Kristoff.

– Er du skuffet eller klare å legge det bak seg?

– Jeg var litt skuffet, for jeg hadde posisjon til å vinne. Marco gjorde et veldig bra opptrekk og de andre på laget gjorde en god jobb. Sånn er det. Jeg føler jeg trenger noen løp for å komme i gang. I fjor var jeg helt vekke i første spurt og så vant jeg den andre. Vi får se i morgen, sier Kristoff.

Flere muligheter de neste dagene
Katusha-rytteren håper det skal sitte enda bedre i løpet av de neste etappene.

– Det er en god start. Det er ikke nå jeg skal være i toppform. Jeg håper spurtene og alt kommer seg utover i løpet, sier han.

– Når får vi se utbyttet av all styrketreningen?

– Jeg håpet vi skulle det i dag, men det ble det ikke. Vi får se i morgen, smiler Kristoff.

Han tror han vil kunne ha en mulighet på de fleste etappene.

– Jeg har en mulighet i morgen. Fredag ser hard ut, men det er kanskje en mulighet der også. Lørdag er også sannsynligvis spurt. Sammendraget avgjøres fredag eller på søndagens tempo, avslutter Kristoff.