Oslo  20170201.
Svenske Lars Lagerbäck presenteres som landslagssjef for herrelandslaget i fotball på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i Oslo onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20170201. Svenske Lars Lagerbäck presenteres som landslagssjef for herrelandslaget i fotball på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Islandske fans raser på Twitter: – Som om Sir Alex Ferguson overtar Liverpool

Islandske fotballfans føler seg sveket etter at Lars Lagerbäck ble Norges nye landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Islands tidligere suksesstrener Lars Lagerbäck ble overraskende presentert som ny landslagssjef for Norge onsdag.

Ansettelsen ble nærmest unisont hyllet av norske eksperter og fans.

– Dette er en enormt gledelig dag for norsk landslagsfotball og de som er glad i norsk fotball. Dette er en mann jeg har dyp, dyp respekt for, sa tidligere landslagskaptein Brede Hangeland.

– Det er et godt valg, og det har jeg virkelig klokkertro på, mente Ståle Solbakken, FCK-treneren som 11. januar definitivt takket nei da han ble tilbudt jobben Lagerbäck nå innehar.

FOLKEHELT: Lars Lagerbäck er folkehelt på Island.
FOLKEHELT: Lars Lagerbäck er folkehelt på Island. Foto: Halldor Kolbeins

Islandske fotballfans raser på Twitter
Men på Island blir nye landslagssjef møtt med alt annet enn jubel. 68-åringen forlot som kjent Island etter å ha ledet nasjonen til en sensasjonell kvartfinale i EM i fjor sommer.

Lagerbäck ble folkehelt på «sagaøya» og mange ønsket faktisk svensken som ny president for landet. Derfor var skuffelsen stor da Lagerbäck takket nei til en forlengelse av kontrakten og flyttet hjem til Sverige fordi han i utgangspunktet ønsket å pensjonere seg.

– I et presidentvalg på Island kunne Lars like gjerne ha vunnet. Det finnes ingen på hele Island som er så respektert som Lars Lagerbäck akkurat nå, sa den islandske journalisten Hördur S. Jonsson til SVT Sport etter seieren mot England i EM.

Det islandske nettstedet fotbolti.net har samlet en rekke reaksjoner fra skuffede islandske supportere på Twitter som føler seg sveket etter at Lagerbäck valgte å overta Norges landslag.

– Som å bli dumpet av kjæresten og hun hopper rett til sengs med en annen
Fansen reagerer både med sjokk og sinne etter Lagerbäcks avgjørelse.

– Hva er det neste som skjer? Sir Alex Ferguson aksepterer et tilbud fra Liverpool, skriver en svært overrasket Yngvi Eysteinsson på Twitter.

Flere legger ikke skjul på at de ønsket at Lagerbäck skulle fortsatt som landslagssjef for Island.

– Nå når Lars likevel valgte å fortsette, hvorfor kunne han ikke gjøre det for oss, melder Hjörvar Hafliðason.

– LALLI. Det er som at din kjæreste dumper deg og hopper rett til sengs men en annen. Et svik, slår Rögnvaldur Már.

En fotballsupporter lanserer teorien om at Lagerbäck hele tiden har planlagt å trene alle de nordiske landene i løpet av sin karriere på grunn av en ting.

– En teori: Lars’ hensikt er å forene alle de nordiske nasjonene slik at han kan bli utropt til en elsket nordisk Konge, skriver S. Mikael Jónsson.