Solbakken har klokkertro på Lagerbäck

Også Islands landslagssjef mener NFF har gjort et klokt valg.

Ståle Solbakken var lenge aktuell som norsk landslagssjef. Han synes at svenske Lars Lagerbäck er et godt valg.

– Det er et godt valg, og det har jeg virkelig klokkertro på, sier Ståle Solbakken til NTB.

– Vil du begrunne nærmere?

– Det er bare å se på CV-en hans, og se hva han har fått til med nasjoner som Norge kan sammenlignende seg med, fortsetter FCK-treneren som 11. januar definitivt takket nei da han ble tilbudt jobben Lagerbäck nå innehar.

Solbakken vil ikke mene noe om at Norges Fotballforbund nå tilsynelatende har havnet på det trygge sammenlignet med en annen kandidat enn Lagerbäck.

– Det har jeg ingen formening om, og det får du ta med Nils Johan (Semb), sier Solbakken.

KJENNER HVERANDRE GODT: Heimir Hallgrímsson er sikker på at Lars Lagerbäck kommer til å gjøre en god jobb. Foto: Ciaran Fahey
KJENNER HVERANDRE GODT: Heimir Hallgrímsson er sikker på at Lars Lagerbäck kommer til å gjøre en god jobb. Foto: Ciaran Fahey

– Kommer til å gjøre en bra jobb
Også Islands landslagssjef Heimir Hallgrímsson mener Norge har gjort et godt valg i å ansette Lars Lagerbäck som Per-Mathias Høgmos erstatter.

– Lars er en nær venn av meg. Jeg ønsker ham lykke til i Norge, og jeg tror han kommer til å gjøre en bra jobb der. Han gjør jo som oftest en god jobb, sier Hallgrímsson til NTB etter at Lagerbäck-nyheten er offentliggjort.

Lagerbäck har skrevet under på en treårsavtale med Norges Fotballforbund (NFF).

– Dette kjennes bra og spennende. En herlig utfordring, sa Lagerbäck da han ble presentert.

Peker på erfaring
Heimir Hallgrímsson ble assistent under Lagerbäck for Island i 2011, men etter to og et halvt år gikk duoen over til å ha delt hovedtreneransvar. Nå har 49 år gamle Hallgrímsson ansvaret alene. Han har stor tro på at Lagerbäck kan lykkes i sin nye jobb.

– Jeg har utrolig stor respekt for Lars, han står høyt i kurs hos meg. På Island ønsket vi jo at han skulle fortsette i jobben her. Men det er bra at han fortsetter som trener, sier Hallgrímsson.

Duoen hadde stor suksess med å lede det islandske landslaget. Sammen førte de islendingene til en overraskende og svært sterk kvartfinale i EM i Frankrike i fjor sommer. Lagerbäck og Hallgrímssons mannskap slo England ut med 2-1 i åttedelsfinalen, men kom til kort mot Frankrike (2-5-tap) i kvartfinalen. I etterkant ga Lagerbäck seg som Island-trener.

Erfaring
Nå har den svenske veteranen altså en ny utfordring i vente. Heimir Hallgrímsson blir entusiastisk da NTB spør ham om kameratens styrker som fotballtrener.

– Lars er svært god på organisering, både på og utenfor banen. Hans kanskje største styrke er erfaringen. Ser man på erfaring som landslagstrener, er det ingen over og ingen ved siden. I hvert fall ikke blant trenere som er aktive i dag, poengterer islendingen.

Lagerbäck uttalte da han ble presentert at han har et lite håp om å ta Norge til VM gjennom playoff.

– Tror du han klarer det, Hallgrímsson?

– Det kan jeg ikke si noe om. Jeg kjenner ikke situasjonen i Norges gruppe godt nok, svarer Island-sjefen.

Norge ligger nest sist i VM-kvalifiseringens gruppe C. Laget har tre poeng etter fire kamper.

(©NTB)