Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se pressekonferansen direkte klokken 12.00.

16. november kalte Norges Fotballforbund inn til pressekonferanse. Der fortalte Per-Mathias Høgmo at han trakk seg som landslagssjef.

Da startet også jakten på en ny landslagssjef for toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Ståle Solbakken var lenge den store favoritten, men 11. januar sa han nei til jobben.

Bob Bradley, Erik Hamrén, Ole Gunnar Solskjær, Ronny Deila, Henning Berg, Roy Hodgson og Lars Lagerbäck er andre navn som er blitt koblet til den ledige jobben.

På dagen elleve uker etter at Høgmo gikk av, så er endelig trenerjakten over for Nils Johan Semb.

Norges Fotballforbund har kalt inn til pressekonferanse på Ullevaal stadion klokken 12.00.

VG observerte U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud da han ankom NFFs lokaler på Ullevaal stadion onsdag morgen. De lanserte da en midlertidig løsning med Smerud som sjef ut VM-kvalifiseringen.

Han ville si minst mulig om han er aktuell som ny landslagssjef.

– Bare snakk med Nils Johan, sa han.

Men etter det TV 2 erfarer så blir det ikke noen midlertidig løsning med Smerud. NFF kommer til å presentere en permanent løsning.

Onsdag vil trolig den nye landslagssjefen bli presentert.

Under Høgmos ledelse ble det ti seirer, sju uavgjorte og 18 ta. Norge har falt til en 84. plass på FIFA-rankingen, som er den laveste plasseringen man noen gang har fått.

Den nye landslagssjefen får oppgaven med å gjenreise norsk fotballstolthet, og sørge for at Norge igjen blir representert i mesterskap.

Norge har ikke klart å kvalifisere seg for noe mesterskap siden EM i 2000. Den gangen var det Semb som var landslagssjef.

Håpet var stort om å kunne slåss om en plass i VM i Russland da man ble trukket i en kvalifiseringsgruppe med Tyskland, Tsjekkia, Nord-Irland, Aserbajdsjan og San Marino.

Men skuffende tap for både Aserbaijdsjan og Tsjekkia gjør at man er havnet helt nede på femteplass i gruppen.

Håpet er imidlertid ikke ute, og en ny giv under en ny landslagssjef kan løfte Norge til en play off-plass med mulighet for å kvalifisere seg for VM.