– Jeg synes det er dumt, sier han.

TV 2 møter ham i lobbyen på Grand Hotel i Nîmes tirsdag kveld. Det er dagen før han skal sesongdebutere i etapperittet Etoile de Bességes, og på vei til den syd-franske byen tidligere på dagen fikk han servert nyheten om at sykkelforbundet har bestemt at Stein Ørn ikke får fortsette som lege for landslaget.

Årsaken skal være rolleblanding.

– Han er min stefar og trener og vi har et nært forhold. Sånn sett er dette dumt. Jeg synes han har gjort en god jobb som landslagslege, og jeg føler ikke at han har blandet rollene, er den klare meldingen fra Kristoff.

– Vil rydde opp
I tillegg til å være trener for Kristoff, jobber Ørn også for Katusha-Alpecin og det Stavanger-baserte laget Team Coop.

– Vi har sett en sammenblanding av roller ved flere anledninger. Jeg vil ikke gå inn på enkelthendelser, men vi ønsker å rydde opp, var forklaringen på vrakingen fra Hans Falk, sportssjef i Norges Cykleforbund.

TV 2 er kjent med at det har vært misnøye med Ørn fra deler av sykkelforbundet siden VM i Richmond i 2015. Det skal ha skapt irritasjon at en som er med i støtteapparatet som lege har blandet seg inn i det sportslige ved blant annet å uttale seg til media om saker utenfor sitt ansvarsområde. Dette ble også et tema under VM i Doha i oktober, som endte i en offentlig skittentøyvask mellom Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen etter den mislykkede spurten.

– Har dette vært et problem?

– Jeg føler ikke at det har vært et problem, svarer Kristoff.

– Jeg synes Stein har vært nøytral i saker der han kunne hatt en mening og vært inhabil. Det er ikke taktikken han har vært sjef for, men å holde folk friske. Det har ikke hatt noe å si at han har vært nær meg og noen av de andre rytterne på landslaget, legger han til.

Viser forståelse
Stein Ørn har vært tilknyttet landslaget siden 2010.

– Tror du denne avgjørelsen kan ha sammenheng med konflikten mellom deg og Boasson Hagen?

– Jeg tror ikke det. Det er ikke noe som han har hatt noe å gjøre med. Men jeg tror nok at landslaget synes det er rart når han er ansatt for et annet profflag, er min trener og stefar - og samtidig har jobbet med mange ryttere på Team Coop. Det kan nok krasje med det å skulle være landslagslege, så i så måte kan jeg skjønne synet til ledelsen i forbundet. Jeg har forståelse for at de derfor vil ha inn en fra utsiden som ikke er så involvert.

Kristoff tror imidlertid ikke at dette vil påvirke ham selv negativt under VM i Bergen.

– Det skal ikke bety noe for mine prestasjoner. Uansett er det ikke langt fra Bergen til Stavanger, så han kommer nok til å være på plass, sier han og smiler.

Vil vinne i sesongdebuten
Katusha-rytteren har nettopp gjennomført en time på rulla for å få reisen ut av kroppen og for å være klar til sesongåpningen. Han tror ikke han blir negativt påvirket av denne saken når han nå skal starte å konkurrere igjen,

– Jeg har alltid litt nerver før debuten. Det er uvant å kjøre løp. Men kroppen føles grei ut og jeg satser på å få en seier i løpet av dette rittet. Slik jeg ser det har jeg fire sjanser i løpet av disse fem dagene, så jeg satser på å få en god start på sesongen, sier han.