Her hindrer han Liverpools verste tapsrekke på hjemmebane siden 1923

Storkampen mellom Liverpool og Chelsea endte 1-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool – Chelsea 1-1:

David Luiz sendte Chelsea i ledelsen etter et fantastisk langskudd, men Georginio Wijnaldum utlignet for Liverpool og reddet ett poeng for rødtrøyene i tirsdagens storkamp på Anfield.

Se alle høydepunktene fra den dramatiske kampen på Anfield øverst!

Diego Costa kunne sikret serielederen alle tre poengene da Chelsea fikk straffespark kvartetet før slutt. Straffesparket ble imidlertid reddet av Simon Mignolet.

Dermed hindret han at Liverpool tapte fire strake hjemmekamper for første gang siden 1923.

– Jeg er veldig glad for at jeg reddet straffesparket. Jeg er imidlertid skuffet over at vi ikke tok tre poeng. Jeg synes at vi fortjente tre poeng, sa Liverpools keeper Simon Mignolet, ifølge BBC, etter kampslutt.

Keeperen hevder at han ikke hørte dommeren blåse i fløyten da Chelsea tok ledelsen.

– Jeg hørte ikke dommeren blåse, og Luiz tok frisparket raskt. Det er en vondt følelse. Han traff bra på frisparket, men etter den scoringen var jeg svært skuffet, sa Mignolet.

Øyvind Alsaker minner om at Mignolet fort kunne blitt Liverpools syndebukk.

– Diego Costa kunne blitt matchvinner, men Mignolet reddet på mesterlig vis. Han tabbet seg ut da Chelsea tok ledelsen, men gjorde det godt igjen på straffesparket. Den gode nyheten er at han stoppet Liverpools tapsrekke på tre på Anfield. Avstanden opp til Chelsea er imidlertid fremdeles ti poeng, og det er ikke like gode nyheter for Liverpool-fansen. Chelsea er fremdeles den store, store favoritten til å ta hjem Premier League-tittelen, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Det ene poenget er ikke så mye verdt for Liverpool med tanke på tabellsituasjonen. De viste likevel at de kan bite fra seg, og målet for Liverpool må være å sikre fjerdeplassen som gir Mesterligaen. Men det var et strålende resultat for Chelsea, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter kampen.

Og slo fast:

– Vi kan ikke si at det er avgjort. Men faktum er at Chelsea ser veldig gode ut. Og sammen med Liverpool har de ikke Europacupspill, i motsetning til rivalene som skal ut i Europa. Det ser ekstremt lovende ut for Chelsea nå, mente han.

– Han var ikke i nærheten av å reagere
David Luiz ga Chelsea en pangstart og Liverpool en marerittstart da han på vakkert vis satte et frispark fra omlag 22 meter rett i mål etter 25 minutters spill.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker stilte imidlertid spørsmåltegn ved keeperspillet til Simon Mignolet.

– Luiz scoret med sin spesielle teknikk, via stolpen og i mål. Chelsea tok ledelsen på Anfield. Men var Mignolet klar? Han var helt ute av det og ikke i nærheten av å reagere. Mignolet var fullstendig ute av situasjonen sa Alsaker, mens Brede Hangeland hyllet det elleville frisparket.

– Det var en vanvittig sparketeknikk av Luiz, roste TV 2-eksperten.

Fem minutter etter en glitrende scoringen ble Luiz liggende på gressteppet med en skade. TV-bildene viste at han pådro seg en smell i kneet. Heldigvis for Chelsea kom målscoreren tilbake på banen etter å ha fått behandling på sidelinjen.

David Luiz' scoring sørget for at Chelsea kunne ta pause med en 1-0-ledelse.

– Chelsea kontrollerte kampen. Klopp trengte virkelig pausepraten, for det var et fantasiløst Liverpool-lag før hvilen, oppsummerte Brede Hangeland etter de første 45 minuttene på Anfield.

– Luiz på etterskudd da Liverpool utlignet
Liverpool måtte opp og frem etter sidebyttet, men Chelsea forsvarte seg svært godt. Tre minutter ut i omgangen fikk Firmino en gyllen mulighet, men i strålende posisjon dundret han ballen over.

– En forferdelig avslutning av Firmino, konkluderte Øyvind Alsaker.

I det 57. minutt fikk Liverpool inn 1-1-scoringen. Georginio Wijnaldum stanget inn utligningsmålet.

– Det var en glitrende scoring. Og for en gangs skyld var Luiz på etterskudd, håpet ble tent under flomlysene på Anfield, sa Alsaker om scoringen.

Scoringen ga Liverpool et virkelig løft, og Klopps menn fortsatte å storme i angrep.

Kvarteret før slutt kom Sadio Mané på banen for Liverpool. Ut gikk Coutinho.

Costa brente straffespark
Rett etterpå fikk Chelsea straffespark.

Diego Costa gikk i bakken etter en duell med Matip. Costa gikk selv frem og tok straffen, men keeper Mignolet gjorde opp for tabben før hvilen og reddet.

– Det var et korrekt dømt straffespark, men Mignolet reddet på mesterlig vis. For en dramatikk, utbrøt Alsaker.

– Det var en utrolig viktig redning av Mignolet, samtykket Hangeland.

Strafferedningen ga Liverpool et løft, men oppgjøret på Anfield endte til slutt 1-1.

Mané måtte starte på benken
Sadio Mané rakk tilbake fra Afrikamesterskapet, men måtte starte på benken.

Antonio Conte fant ikke plass til Branislav Ivanovic på benken, noe som tydelig signaliserte at backen kunne være på vei bort. Han ble gjennom hele Deadline Day koblet til en overgang til russiske Zenit.

Begge lag gjorde forøvrig én endring fra forrige seriekamp.

Chelsea startet med Willian i stedet for Pedro på kant, mens Liverpool valgte Matip og ikke Klavan i midtforsvaret.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller kunne før kampen ikke få understreket nok hvor viktig oppgjøret mot Chelsea var for Liverpool.

Liverpool var før kampen truet av et fjerde strake hjemmetap for første gang siden 1923.

– Liverpool må vinne mot Chelsea for å kunne vinne Premier League. Men gjør Liverpool det så har laget fremdeles en lang vei å gå. Det krever en knallsterk vårsesong med en rekke gode kamper og en flyt som Chelsea hadde tidligere i sesongen, da de vant 13 kamper på rad, poengterer Premier League-eksperten.

Slik startet lagene:

Liverpool (4-3-3): Mignolet - Clyne, Lovren, Matip, Milner - Wijnaldum, Henderson, Can - Lallana, Firmino, Coutinho.

Benken: Karius, Klavan, Moreno, Lucas, Mané, Origi, Sturridge.

Chelsea (3-4-3): Courtois - Azpilicueta, David Luiz, Cahill - Moses, Kanté, Matic, Marcos Alonso - Willian, Diego Costa, Hazard.

Benken: Begovic, Terry, Zouma, Chalobah, Fabregas, Pedro, Batshuayi.