TAS UT TIL MIXED STAFETT: Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen blir herrenes innslag på det norske laget til mix-stafetten i VM.
TAS UT TIL MIXED STAFETT: Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen blir herrenes innslag på det norske laget til mix-stafetten i VM. Foto: Vincenzo Pinto

Disse går mix-stafetten i VM

Like over én uke til VM starter i Østerrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VM i skiskyting går av stabelen om i overkant av én uke med mix-stafett i Hochfilzen. Der stiller Norge med et sterkt og medaljejagende lag.

TV 2 får bekreftet at Marte Olsbu og Tiril Eckhoff er klare for laget. Det samme er Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen. Sistnevnte går ankeretappen for det norske laget.

– Jeg mener at vi har utøvere på dette laget som skal være gode nok til å kjempe i toppen om medaljer - aller helst om gullet, sier landslagstrener Egil Kristiansen til TV 2.

Norge har gode tradisjoner i mixed stafett de siste årene. Under VM i Holmenkollen i fjor tok det norske laget bronse bak Frankrike og Tyskland. I VM i 2014 ble det også bronse, da bak Tsjekkia og Frankrike.

I OL i Sotsji i 2014 tok Norge gull med Tora Berger, Eckhoff, Ole Einar Bjørndalen og Hegle Svendsen på laget.

– Nå har vi et lag med et høyt potensial. Dersom alle gjør jobben og har optimale prestasjoner, vet vi at det er gode muligheter for å stå på toppen, sier Kristiansen.