Amalie Iuel med «flying start» på sesongen

Løp inn til andreplass.

Amalie Iuel tok andreplass under sesongåpningen i USA.  Foto: Ruud, Vidar
Amalie Iuel tok andreplass under sesongåpningen i USA.  Foto: Ruud, Vidar

Amalie Iuel (22) fikk en strålende sesongåpning i et stevne i Fayetteville i Arkansas i USA, der Iuel studerer. Hun løp 400 meter på 52,85 som ga annenplass.

Det var Sharrika Barnett som vant med råsterke 52,07 sekunder. Iuels tid var bare 33 hundredeler svakere enn hennes norske innendørsrekord, noe som lover godt for den kommende sesongen, der VM i London er det store målet.

Iuel er ikke den eneste av de norske friidrettsutøverne som har vært i aksjon i helgen. I et stevne i Wien løp Yngvil Elvemo sin første 800 meter i år. Hun kom inn til en fjerdeplass på distansen med 2.04,88. Det er klar ny personlig rekord for henne innendørs, og hun var bare 88 hundredeler bak kravet om å komme med til innendørs-EM i mars.

I andre stevner har Erik Dolve vært over 5,53 meter i stav, mens lengdehopperen Nadia Akpana Assa som har sølv fra junior-VM i 2014, innledet sesongen med 6,03 meter. På herresiden har trønderen Ingar Kiplesund hoppet 7,41 meter, mens BUL-jenta Lene Retzius har vært over 4,10 meter i stav.

I KM for Rogaland løp Jakob Ingebrigtsen 3000 meter på sterke 8.19,77 som er norsk juniorrekord innendørs.

Isabelle Pedersen forsøkte seg også på 60 meter hekk i helgen, men kom ikke til mål i et stevne i Sverige. Hun forsikrer, ifølge friidrett.no, at hun stiller på nytt kommende helg og da skal hun gjøre det bedre. Pedersen løp på 8,27 i forsøket, tre hundredeler bak EM-kravet.

I Florø løp stjerneskuddet Karsten Warholm 60 meter på 6,75 sekunder og viser at han er i rute. På 100-meteren løp han inn til sterke 10,49, noe som gjør at han er den fjerde raskeste i Norge gjennom alle tider innendørs.

Vladimir Vukicevic løp 60 meter hekk i Florø. Han kom inn til 7,98 som også er en godkjent og god sesongåpning.

(©NTB)