Øystein Bråten tok gull i X Games

21-åringen dro til i siste forsøk og sikret sin aller første gullmedalje i X Games.

Øystein Bråten (21) tok bronse i X Games i fjor, og var med det direktekvalifisert til slopestylefinalen i år.

Hans første forsøk endte allerede i railsseksjonen da han hektet og mistet skien.

Se vinner-runnet hans øverst i saken.

Men i andre forsøk satt alt som det skulle. Han fikk 94.33, poenget mer enn andremann, og vant sitt aller første X Games-gull.

– Det er helt sjukt. Det er det villeste som har skjedd. Når jeg var liten var det her bare en helt vill drøm, som jeg egentlig ikke trodde på selv. Nå gikk drømmen i oppfyllelse, og det er sinnsykt gøy, sa en overlykkelig og nærmest sjokkert Bråten til TV 2 i målområdet.

TV 2s ekspert var mektig imponert over 21-åringen fra Torpo.

– Han leverer når presset er som størst! Han gjør en switch 1260 tailgrab med perfekt landing. Trippelkorken han avslutter med lander han perfekt, sa TV 2s ekspertkommentator Jonas Greve.

McRae Williams tok sølvet med 93.33 poeng, mens Alex Beaulieu-Marchand tok bronse med 92 poeng.

Måtte levere på siste forsøk

Etter at nordmannen hektet skien på første run, måtte han levere på andre og siste forsøk. Hvordan han klarte det vet han nesten ikke selv.

– Jeg vet ikke helt egentlig. Man mister litt troen når du ikke lander det første forsøket. Det er jo alltid best å lande det første, for så å sende den ordentlig i andre. Jeg lagde en plan med et run jeg trodde var bra nok, også landet jeg det. Det var helt sykt gøy at det holdt, smilte han.

– Trodde du at det skulle holde hele veien inn da du kom ned hit?

– Jeg hadde ikke peiling, for jeg så ikke så mange av de andre. Jeg var veldig fornøyd, og jeg håpet selvfølgelig på det. Det er det sykeste som har skjedd, gjentar Bråten, og legger til:

– Jeg har lyst til å takke Andreas Håtveit, Bendik Øye, broren min Gjermund, alle andre jeg kjører med og venner som har hjulpet meg å få til det her. Det er helt uvirkelig, sa Bråten.

Moren gråt av glede

Familien var på plass for å se på sønnen. Mor Barbro Solli Bråten var rørt etter seieren.

– Han er knallsterk som klarer å gå fra sisteplass, til førsteplass. Han er jo helt rå! Men det er mange timers trening, mange år. Han har drømt om dette siden han begynte. Alltid, sa hun til TV 2 - før hun fikk en god klem fra sønnen.

– Uff, det er så tårene triller, smilte hun.

Gullvinneren legger heller ikke skjul på hvor mye han setter pris på at familien er tilstede i Aspen.

– Det er veldig kult å ha familien min her. De vet hvor mye det betyr for meg, og har støttet meg for at jeg skal få til det her, sa en takknemlig 21-åring før han hastet videre til pressekonferanse.

Natt til søndag kl. 02.15 ser du Johanne Killi i big air-konkurransen.

Søndag kveld fra kl. 19 er det slopestyle for Killi, mens Marcus Kleveland, Ståle Sandbech og Mons Røisland skal i aksjon like etterpå.