Finaledrømmen knust for Liverpool

Motgangen fortsetter for Liverpool i 2017.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Southampton 0-1 (0-2 sammenlagt)

Liverpool måtte vinne for å ta seg videre til ligacupfinalen, men til tross for et enormt trykk mot Southampton klarte ikke Jürgen Klopps menn å score på Anfield.

Kun vunnet én kamp
Det gjorde derimot Southampton etter å ha stått imot Liverpools trykk i over 90 minutter. På overtid kontret gjestene og Shane Long ble matchvinner til ekstatisk Saints-jubel.

Dermed er Southampton klare for finale i ligacupen for andre gang i klubbens historie. Den andre finalisten blir klar torsdag kveld når Manchester United tar med seg et 2-0-forsprang til Hull.

– Dette er enormt. Vi har kommet oss videre hvert eneste år siden jeg kom til klubben, men jeg har ventet på muligheten til å komme til en finale. Vi burde ledet mer etter den første kampen. Vi har muligheten til å skape historie, sier kaptein Steven Davis.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra Eurosport)

Dommerkritikk fra Klopp
0-1-tapet føyer seg inn i rekken av nedturer for Liverpool i 2017. Rødtrøyene har kun vunnet én av de sju kampene som er spilt i 2017 - seieren kom borte mot lille Plymouth i returkampen i FA-cupens tredje runde.

Etter kampen irriterte Klopp seg over at dommer Martin Atkinson ikke dømte straffe da ballen traff armen til matchvinner Long.

– Dommeren så ikke handsen til Long, og det hjelper ikke i kamper som denne. Vi hadde sju gode sjanser. Du må score, og vi gjorde ikke det. Så derfor tapte vi. Jeg er tilfreds med prestasjonen, men ikke resultatet, sier Klopp ifølge BBC.

– Det hadde vært fint om vi kunne få høre dommerens fløyte. Jeg vet ikke hvor mange ganger det har skjedd denne sesongen. Mot Manchester United fikk vi et klart offsidemål mot oss. Ingen sa noe. I kveld en straffe, ingen sier noe.

Southamptons triumf er imponerende. Ifølge Opta er laget fra sørkysten det første i ligacupens historie som tar seg til finale uten å slippe inn et eneste mål på veien.

Liverpool-dominans
Liverpool hadde ballen desidert mest på Anfield, men maktet ikke å skape store nok sjanser til å score og utligne Southamptons 1-0-ledelse fra det første oppgjøret.

Det var derimot gjestene som var nærmest jubel. Først ble Dusan Tadic og en kjempesjanse stoppet av Loris Karius, før Steven Davis feilet på en stor mulighet etter en flott Southampton-kontring.

Kampen fortsatte i samme spor som i den første omgangen etter hvilen, men Liverpool produserte stadig større sjanser. 53 minutter var spilt da Emre Can sendte i vei en halvgod avslutning, men keeper Fraser Forster fomlet da han skulle redde og ballen gikk mot det åpne målet. Heldigvis for 28-åringen fikk han kastet seg tilbake og forhindret baklengsmål på streken.

Heller ikke Daniel Sturridge hadde hellet på sin side da han fra fem meter presterte å sette en volley-avslutning over målet. Liverpool trykket og trykket på utover i omgangen, uten å få betalt. På overtid kom dødskysset da Shane Long og Southampton kontret inn kampens eneste mål.

1-0-seiren sender Southampton til ligacupfinale med 2-0 sammenlagt.

Lik TV 2 Sporten på Facebook