Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at sponsoren til World Tour-rittet Tour Down Under påla arrangøren å fjerne podiedamene før årets utgave av rittet, har debatten blusset opp også her hjemme.

vurderer Tour of Norway å gjøre det samme.

Mener debatten er tullete

– Podiedamer uten en rolle, men som bare står der og tar seg ut, er kleint og gammeldags, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

I Danmark fnyser de av den pågaende diskusjonen i Norge.

– Med hånden på hjertet synes jeg det er noe sludder. Det er en eller annen form for symbolpolitikk og politisk korrekthet man kan få hodepine av, sier sportsdirektør i Quick-Step Floors Brian Holm.

Rumpeklyping skapte reaksjoner

Podiedamer har vært tradisjon i sykkelsporten i lang tid, men temaet har stadig vært oppe til diskusjon. Som da Peter Sagan kløp en podiedame i rumpa under seiersseremonien i etterkant av Flandern rundt i 2013.

– Jeg synes vi må komme videre. Det bærer preg av at det har vært en mannsdominert idrett, sier Tiedemann Hansen.

– Selv om én person går over grensen og gjør en sånn handling, betyr ikke det at man bare kan avskaffe en tradisjon. Hvis man vil kvinner det beste så må kvinner selv få velge hva de skal gjøre, sier den danske feministen Søfrine Gottfredsen.

Holm mener reaksjonene etter Sagans rumpeklyping var storm i et vannglass.

– Jeg synes det var morsomt, men Sagan angret nok litt dager etterpå. Etter at han og podiedamen fikk snakket ut, tror jeg hun selv synes det var morsomt, selv om hun ikke kunne si det, smiler dansken.