Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Shaun White er fremdeles snowboardsportens superstjerne, selv om han ikke lenger er en suveren ener i superpipen.

I fjor ble White ikke invitert til X Games i Aspen, selv om han oppfylte kriteriene. Offiselt kom det ingen forklaring, men det var gnisninger i kulissene mellom White og X Games-arrangøren.

Sannsynligvis skyldtes den manglende invitasjonen Whites eierskap i Air+Style-serien og planer om en større tour, som kan ses på som en konkurrent til X Games.

Men nå har White antagelig innsett at han trenger X Games og X Games innsett at de trenger Shaun White. White gir omtale, mens 30-åringen må ha konkurransetrening på veien mot OL i Sør-Korea neste år.

– I fjor var det en, hva kaller man det, en misforståelse. Vi har begge skjønt at det er en konkurranse, at de beste i verden vil være der, og jeg vil konkurrere. Det er egentlig alt, sa White til NBC 5. januar.

Shaun White i kjent positur under X Games 2015.
Shaun White i kjent positur under X Games 2015. Foto: Agence Zoom

X Games sendes på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo. Natt til fredag fra kl. 04 er det finaler i big air for kvinner med Kjersti Buaas og superpipe for menn.

– Kjærlighetskrangel

Overfor The Aspen Times utdyper han:

– I fjor var det en nedtur. Det var som en kjærlighetskrangel. De sa noe, jeg sa noe. Så var det: Hva er det vi driver med? Dette er dumt. Jeg er glad for å være invitert tilbake og konkurrere. Det kommer til å bli bra. Jeg tror begge sider ble fornærmet i fjor, sier White.

Den rødhårete brettvirtuosen har sanket flere medaljer i X games og OL enn han kan telle. Likevel satser han på et OL-gull i superpipe i Sør-Korea i 2018. I 2014 ble han nummer fire på øvelsen.

I tillegg til blant annet å spille gitar i rockeband og drive med mote, er han eier i Air+Style-serien, som arrangeres i Beijing, Innsbruck og Los Angeles. Planen er å bruke denne serien som grunnlag for å utvide til en verdensomspennende snowboard-tour og kvalik til OL i Beijing i 2022.

– Jeg vil forene snowboardverden og gjøre den bedre for utøverne, sier Shaun White, som ikke har vært den mest populære mannen i miljøet.

Hans vinnerinstinkt og superstjernstatus virker fremmed på folk i et miljø der man liker å fremstille det som om alle er gode venner og ingen egentlig tar konkurranser så veldig alvorlig.

Flere nordmenn i Aspen

I løpet av helgen kan du se flere nordmenn i X Games. Kjersti Buaas deltar i snowboard big air, Silje Norendal i snowboard slopestyle og Johanne Killi i freeski big air og slopestyle. Marcus Kleveland, Ståle Sandbech, Aleksander Østreng og Mons Røisland deltar i snowboard slopestyle. Kleveland og Sandbech er også med i big air. Elias Ishoel deltar i snowmobile snocross. Øystein Bråten og Felix Usterud kjører freeski slopestyle.

Du er alle konkurransene på TV 2 Sportskanalen og Sumo. 8. til 11. mars er det X Games Norway på Hafjell.