Norske Daniel (20) imponerte Premier League-manager med triksing

– Ibe viste videoer av meg til Wilshere og andre spillere. Det så ut som de ble imponert, sier Daniel Nilsen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daniel Nilsen (20) fra Trondheim har fått innpass bak dører ytterst få slipper gjennom.

Forrige helg ble Nilsen invitert til Premier League-klubben Bournemouth av Jordan Ibe med kampbilletter, personlig omvisning på stadionet og besøk på treningsfeltet.

– Viste video av meg til Wilshere
Ibe har latt seg imponere stort av trønderens triksevideoer, og den tidligere Liverpool-spillere har til og med delt en av Nilsens videoer med sine 649 000 følgere.

De to følger hverandre på sosiale medier og har holdt kontakten via tekstmeldinger den siste tiden. Sammen med en kamerat ble Nilsen invitert over til kystbyen for et uforglemmelig besøk.

– Jeg hadde snakket en del med ham i forkant, og vi avtalte at vi skulle møtes og at jeg skulle trikse for ham. Vi kom på fredagen. Kampen var på lørdagen. På mandag møtte vi dem på treningsfeltet. Vi kom inn på det lukkede treningsområdet og spiste også sammen med spillerne, sier Nilsen til TV 2.

I utgangspunktet skulle han bare vise frem noen av triksene sine til Ibe, men ryktet om den norske teknikeren hadde spredd seg i Bournemouth-garderoben.

Etter trening kom flere for å se Nilsen i aksjon, blant dem var manager Eddie Howe.

– Jeg ble litt nervøs da jeg trikset foran Howe. Han hilste på meg og sa at han så frem til å se triksene mine. Det virket som alle hadde snakket om det på forhånd, sier Nilsen.

– Ibe viste videoer av meg til Jack Wilshere og andre spillere før trening. Det så ut som de ble imponert. De begynte å ta opp telefonene for å filme da jeg trikset foran dem.

Se video fra Nilsens møte med Ibe og Bournemouth i videovinduet øverst på siden!

Inviteres tilbake av Ibe
I tillegg til å dele Nilsens videoer har Ibe lagt ut et bilde av de to på treningsfeltet til Bournemouth etter trikseoppvisningen med teksten «strålende ferdigheter i dag». Nilsen innrømmer at det har vært stort for ham å bli tatt så godt imot av Ibe. At 21-åringen med 57 Premier League-kamper i beltet tidligere har spilt for favorittklubben Liverpool gir også det lille ekstra.

– Det er ganske sykt, egentlig. Jeg hadde et godt inntrykk av Ibe før. Det ble bare enda bedre etter turen. Han fikset blant annet taxi for oss etter kampen og kjørte oss selv til flyplassen på mandagen, sier Nilsen.

– Han sa også at jeg måtte gi beskjed dersom han skulle fikse billetter til meg. Jeg er jo Liverpool-fan, så kanskje jeg drar bort når Bournemouth skal spille på Anfield.

@daniel_nilsen great skills today!!

Et bilde publisert av J.I (@ibe33)

Følges av Ronaldo, sponses av Nike
Ferdighetene til Nilsen har ikke bare fanget interessen til Ibe og åpnet dørene til Bournemouth.

Som guttespiller for Rosenborg gikk Nilsen lei og bestemte seg for å gjøre noe annet. Han hadde alltid latt seg fascinere av det tekniske aspektet ved fotballen, og siden 2013 har han jobbet hardt for å bli så god som mulig til å gjøre triks med ballen. Så langt har det gått meget bra for trønderen.

Både i 2013 og 2014 møtte Nilsen Cristiano Ronaldo i Madrid. Verdens beste fotballspiller er imponert over nordmannen, såpass imponert at Nilsen er en av 95 brukere som følges av Ronaldos Twitter-konto.

Ikke nok med det. I 2016 signerte Nilsen en avtale med utstyrsgiganten Nike, angivelig som den første mannlige trikseren i verden. Det er med andre ord ingen tvil om at verden ligger for Nilsens føtter.

– Triksingen har gitt meg ganske mye, sier Nilsen, som har tatt et friår for å satse alt på å lykkes med drømmen.

– Målet er å kunne leve av det. Det er mulig med trikseshow og andre oppvisninger. Jeg ønsker å reise rundt og fremføre triksingen. Jeg tror det er mulig å få til.