– Kan sette dopingarbeidet  langt  tilbake

– Utøvere er selv ansvarlige i dopingssaker, hvis ikke vil dopingarbeidet bli vanskelig, sier Mads Kaggestad, ekspert i TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Johaug-saken i vårt livesenter og på TV 2 Sportskanalen fra kl. 08.35.

Therese Johaugs advokat, Christian B. Hjort krever at domsutvalget i Norges Idrettsforbund frikjenner henne.

– Det er ikke grunnlag for å utelukke Therese Johaug, Det kreves skyld for å utelukke noen fra idretten. Vi mener det ikke er grunn til å bebreide Therese Johaug. Hun gjorde det som må forventes av en toppidrettsutøver i en slik situasjon, sier Hjort til TV 2.

Skummelt

Mads Kaggestad er ekspert i TV 2. Han forstår at advokaten vil kjempe for frifinnelse.

– Men samtidig er det skummelt for med tanke på fremtiden. Det objektive ansvaret er det dessverre noe vi må ha i dopingarbeidet. Utøvere er ansvarlig - hvis ikke vil det bare føre til et ras av frifinnelser. Utøvere kan bare finne på unnskyldninger. Og det vil bety mange steg tilbake i antidopingarbeidet. Det er skummelt hvis dette skal bli en standard i fremtidige saker med utøvere som kanskje fortjener en straff, men som da går fri, påpeker Mads Kaggestad.

Misforståelse

– Her ligger det en stor misforståelse, det foreligger ikke noe objektivt ansvar for utelukkelse. For utelukkelse kreves skyld og det vil jeg redegjøre for domsutvalget, sier Hjort.

– Jeg tror ikke at idretten og idrettens rettsapparat vil føle seg utfordret ved våre anførsler. Vi kommer til å basere oss på idrettens egne regler, idrettens egne rettsprinsipper og vi vil vise hvordan det faller ut i Therese Johaug-saken.