United-historiker sår tvil om Rooneys scoringsrekord

Hevder klubben roter med statistikken over Bobby Charltons offisielle Manchester United-kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det strides rundt Bobby Charltons scoringsrekord, som Wayne Rooney etter rapportene nylig slo da han skrudde inn 1-1 på et nydelig frispark mot Stoke lørdag.

Tony Park omtales som en respektert Manchester United-historiker og livslang sesongkortinnehaver på Old Trafford, hevder at Bobby Charlton har scoret 251 mål for Manchester United.

Det betyr at den nåværende Manchester United-kapteinen fremdeles mangler et par scoringer for å bli tidene toppscorer i den ikoniske klubben.

Ifølge klubbens statistikk spilte Charlton sin siste offisielle Manchester United-kamp i tapet mot Chelsea på Stamford Bridge 28. April 1973.

Park, som er en av forfatterne bak boka «Sons of United», mener imidlertid klubblegendens siste kamp var i borteoppgjøret mot Verona i Den anglo-italienske cupen 2. mai samme år.

Cupen var et samarbeid mellom Det engelske fotballforbundet, Det italienske fotballforbundet og UEFA og har blitt arrangert åtte ganger. Fire ganger på syttitallet fra 1970 og 1973, og fire ganger på nittitallet fra 1993 og 1996.

Konflikten ligger ifølge The Independent i at Manchester United selv ikke regner cupkampen i Italia som en offisiell kamp, noe UEFA derimot gjør.

– United insisterer på at Charltons siste offisielle kamp var 1-0-tapet for Chelsea, og ikke kampen mot Verona. Til tross for dette ble de gule kortene som ble utdelt i oppgjøret stående og førte til suspensjoner for spillere, noe som har ført til at mange mener målene også burde stå, skriver avisen.

Om Park har rett, har Charlton dermed scoret 251 mål for Manchester United, noe som gjør at han fremdeles innehar rekorden, ett mål foran Rooney.

31-åringen vil etter alle solemerker likevel passere United-legenden i løpet av sin karriere på Old Trafford.

– Jeg håper dette bare blir en akademisk diskusjon, og at Rooney scorer to mål i løpet av de neste kampene eller månedene for å legge diskusjonen helt død og ubestridt gå til topps på listen over Manchester United-målscorere, sier Park til TalkSport.