Conte avkrefter ikke at Diego Costa selges

– Nå er det viktig at han får fire gode måneder resten av denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skaff deg tilgang til Premier League

Diego Costa er tilbake for Chelsea til helgens oppgjør mot Hull. Det bekrefter Antonio Conte på en pressekonferanse fredag.

Se Chelsea-Hull søndag kl. 17.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo

– Han var tilbake i trening med laget på tirsdag, uten smerter i ryggen og i god form. Det betyr at han er tilgjengelig for oppgjøret mot Hull, sier Conte.

Britiske medier meldte forrige uke at de to hissigproppene hadde røket uklar etter en krangel med en fitness-trener om hvorvidt Costa var skadet eller ikke. Brasilianeren var dermed ikke i troppen i Chelseas 3-0-seier over Leicester.

Se hva TV 2s Premier League-ekspert mener om Costa-situasjonen i videovinduet øverst!

Italieneren har imidlertid fått pratet ut med sin toppscorer, men vil likevel ikke love Costa noen startplass når Hull gjester Stamford Bridge.

– Jeg prater med alle spillerne mine hver eneste uke, og jeg har hatt en god prat med Costa denne uken også. Han er en viktig spiller for oss, men om han starter på søndag gjenstår å se, sier Conte.

Midt i spetakkelet dukket det også opp rapporter på at Costa angivelig skulle ha fått et svært lukrativt tilbud fra kjøpeglade klubbeiere i Kina. På spørsmål om Costa og Chelsea har vurdert et konkret tilbud, må italieneren tenke seg litt om før han svarer.

– Jeg tror han vil være i Chelsea og er glad for å spille med oss. Så lenge han kan være fornøyd med det så er det det viktigste. Slik jeg ser det så kommer han til å være her denne sesongen, sier Conte.

– Det var mange spekulasjoner i media etter Leicester-kampen, men jeg har hele tiden sagt hva situasjonen har vært. Det viktigste nå er uansett at han er tilbake i troppen til helgens kamp, legger han til.

Tidligere i uken skrev The Guardian at angriperen har gjort det klart overfor klubbledelsen at han ikke vil forlenge kontrakten og ønsker å forlate London ved sesongslutt.

Rapporter som heller ikke avkreftes av Conte, som svarer «nei» på om han ønsker at Chelsea burde tilby spissen med 14 ligascoringer en ny kontrakt.

– Nå er det viktig å fokusere på nåtiden og ikke se for langt frem. Det som er avgjørende nå er at han får fire gode måneder resten av denne sesongen, sier Conte.

Bekrefter Begovic-bud

En annen Chelsea-spiller som har vært gjenstand for overgangsspekulasjoner den siste tiden er reservekeeper Asmir Begovic. Conte bekrefter at det er kommet bud på bosnieren, og at klubben for øyeblikket vurderer sisteskansens fremtid. Budet kommer sannsynligvis fra Bournemouth.

– Asmir Begovic er en viktig spiller for oss, både på og utenfor banen. Men vi har fått et tilbud på ham, og vi vurderer dette tilbudet nå. Det er viktig at vi finner en god løsning, for han er en veldig viktig spiller for meg. Om han skal videre er det viktig at han går til rett sted. Jeg kan bekrefte at vi har fått ett konkret tilbud og det er ikke blitt avvist, sier Conte.