Roses opp i skyene av Mourinho etter overgangen til Lyon

Memphis Depay er offisielt klar for Lyon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har ligget i kortene en god stund, men fredag ble det bekreftet.

Memphis Depay forlater Manchester United og har signert for den franske toppklubben Lyon for de kommende fire og et halvt årene.

– Takk for alle minnene
Det er tidligere rapportert at United får 167 millioner kroner for den nederlandske 22-åringen, men summen kan stige til 229 millioner kroner avhengig av om Lyon kvalifiserer seg til Mesterligaen og om Depay forlenger kontrakten ved en senere anledning.

Depay ble hentet til Old Trafford-klubben med store forventninger i 2015, men angrepsspilleren ble aldri en hit i Premier League. Det ble kun sju scoringer for Depay på 53 kamper.

I en rekke Twitter-meldinger takker Depay flere av lagkameratene i Manchester United.

– Takk for alle minnene jeg fikk som en rød djevel. Jeg kommer aldri til å glemme støtten deres under tiden i Manchester United, skriver Depay.

Se alle Twitter-meldingene nederst på siden!

Mourinho hyller Depay
Depay har fått draktnummer 9 i Lyon. United skal angivelig ha sikret seg en tilbakekjøpsklausul i kontrakten.

– Han lyktes ikke på 18 måneder, men han er veldig ung og det er viktig for klubben å holde kontroll på talentet hans. Vi ønsker at han spiller bra i Lyon. Hvorfor ikke komme tilbake til oss en dag, fordi alle liker ham, sier José Mourinho på en pressekonferanse fredag.

22-åringen forlater Old Trafford med et uforløst potensial etter å ha blitt hentet av Louis van Gaal. Mourinho skryter av kjøpet og har kun positive ting å si om Depay.

Portugiseren skylder imidlertid på tøff konkurranse som grunn til at Depay fikk få sjanser.

– Han var fantastisk profesjonell. Dersom noen tror at han ikke fantastisk, er det helt feil. Han er en gutt som respekterer alle, jobbet hardt og var frustrert fordi han ikke fikk mange sjanser. Jeg har kun gode ting å si om han, sier Mourinho.