Foto: Poppe, Cornelius

Pallen glapp for Kilde

Aleksander Aamodt Kilde misset pallen med to små hundredeler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fartsmonsteret Christof Innerhofer så lenge ut til å være utilnærmelig i fredagens super-G-renn i Kitzbuhel.

Italieneren hadde bestetid allerede fra første passering og med høyest topphastighet av alle i det siste henget virket han rett og slett for rask.

– Når blåisen er som verst, da slår han til med en vanvittig runde, sa NRKs kommentator Andreas Toft.

Men så dukket Mattias Meyer opp. Østerrikeren, som ikke hadde vunnet et verdenscuprenn på nesten to år, dro frem et enda mer vanvittig løp og suste inn til ny bestetid, ni hundredeler foran italieneren.

Også Aleksander Aamodt Kilde markerte seg og lå lenge an til en pallplassering, men en liten bom i inngangen til en sving tidlig i bakken ødelagte nok til at det akkurat ikke ble topp tre på Bærum-gutten.

– Det var litt kjipt å komme to hundredeler bak Beat Fauz. Jeg la igjen litt for mye på toppen, men derfra og ned var det veldig bra, sa Kilde til NRK etter rennet.

For Kjetil Jansruds del ble det en skuffende dag på jobb. Sammelagtlederen i super-G-cupen rotet det til for seg selv tidlig og ble halsende etter resten av bakken. En god avslutning sørget likevel for at Jansrud tok 8. plass.

– Vi hadde forberedt oss godt og visste hvordan det var i bakken. Tilbakemeldingen var at vi skulle gå tidlig, men både jeg og Kilde fikk noen smeller i begynnelsen der. Det var en liten taktisk bom av oss. Det er fryktelig bittert og skuffende, men overlever nok det her også, sa Jansrud til NRK.

Rennets tredje og siste nordmann Adrian Smiseth Sejersted kom aldri til mål etter å ha kjørt ut.

Allerede lørdag får nordmennene muligheten til å revansjere seg i Hahnenkammrennene når det klassiske utforrennet går av stabelen.

Saken oppdateres!