STORSCORER: Kiril Lazarov scorer på bestilling. Han blir en viktig mann å stoppe om kvartfinalehåpet skal gå i oppfyllelse for Norge.
STORSCORER: Kiril Lazarov scorer på bestilling. Han blir en viktig mann å stoppe om kvartfinalehåpet skal gå i oppfyllelse for Norge. Foto: Patrick Hertzog

Dette er mannen Norge må stoppe i åttedelsfinalen

– Han har en skuddarm som nesten er umulig å blokke, sier Bjarte Myrhol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge-Makedonia på TV 2 og Sumo lørdag kl. 16.00!

De norske håndballgutta har flyttet seg fra Nantes til Albertville før lørdagens åttedelsfinale mot Makedonia. Der er det spesielt én spiller man bør frykte – den evigunge håndballstorheten Kiril Lazarov.

Bøtter inn mål
Som 36-åring fortsetter makedoneren å levere på øverste hylle, noe han viser med å være soleklar toppscorer i VM med 44 fulltreffere.

At han er første spiller til å nå 1000 scoringer i Mesterligaen, og at han har rekorden for flest scoringer i ett EM med 61 i 2012 og ett VM med 92 i 2009 viser at Norge kommer til å ha hendene fulle.

– Vi må få kontakt. Han har en skuddarm som nesten er umulig å blokke. Vi er helt nødt til å komme oss frem, sier strekspiller Bjarte Myrhol til TV 2 før avreise fra flyplassen i Nantes.

Myrhol blir en av spillerne i det norske forsvaret som får i oppgave å stoppe den 195 centimeter høye backen i kampen om en VM-kvartfinale.

– Det er umulig å stoppe han fullstendig. Mye av laget er bygget opp rundt ham. Det handler om å komme frem i kroppen og gjøre det surt for ham. Myrhol og O'Sullivan må være på fra start, sier TV 2s håndballekspert, Randi Gustad.

– I tillegg til en vanvittig skuddarm har han et imponerende håndballhode. Det er imponerende å se hvoran han har holdt seg i verdenstoppen så lenge.

– Blir en knokkelkamp
Der Norge kunne avslutte gruppespillet med kamper mot Brasil og Japan, to forholdsvis enkle motstander, måtte Makedonia kjempe tøffe bataljer mot Spania og Island. Landslagssjef Christian Berge har også rullert godt på mannskapet de siste to kampene, i motsetning til lørdagens motstander.

– Det kan helt klart få en betydning. Makedonia går ut av sluttspillet med to tøffe kamper. Når de i tillegg rullerer lite på laget, er det klart at de får en litt annen inngang enn Norge, sier Gustad, som forventer en knokkelkamp.

– Norge møter et fysisk veldig tøft lag. De spiller nesten konsekvent sju mot seks. De spiller med to store linjespillere, og så har de noen rutinerte ringrever. Blant dem Lazarov. De har også en smart coach på benken.

 – Det blir full krig og griseri

De norske spillerne virket friske og raske da TV 2 møtte dem fredag formiddag. Myrhol sier at han går inn til åttedelsfinalen med mye krefter. Det kommer godt med lørdag.

– Jeg tror det fort kan bli knokkelhåndball om vi spiller mye etablert angrep mot dem. Det har jeg ikke så lyst til. Jeg vil at vi skal få nok mål i ankomst og kontringer slik at vi kan få noen enkle mål der. Istedenfor bare å slåss hele tiden, sier Myrhol.

Det mener også Gustad at blir nøkkelen til å slå Makedonia.

– «Det nye Norge» har vært gode til å løpe. Vi har ikke kjempestor erfaring mot lag som spillerkonsekvent i overtall, men vi har ekstremt raske folk og friskere bein til å utnytte det i kontringer og ankomstfasen.

 – Hvilken film var det du gråt av igjen?