Nairo Quintana har satt seg et hårete mål før 2017. Colobianeren har bestemt seg for «mission impossible», å sykle for sammenlagtseier i både Giro d'Italia og Tour de France den kommende sesongen.

Det bekrefter Movistars sportsdirektør José Luis Arrieta.

– Opplegget i Giroen er ennå ikke helt bestemt, men han kommer til å kjøre både Giroen og Touren, sier Arrieta ifølge Velonews.

Sesongens mål for Movistar blir dermed å hjelpe sin colombianske kaptein til toppen av podiet i både Milano og Paris.

– Vi tror ikke det vil ødelegge mulighetene hans i Touren. I fjor syklet han Touren for så å vinne Vuelta a España, så han har kapasitet til å sykle to Grand Tours, sier Arrieta.

Forrige rytter som vant i begge rittene samme år var Marco Pantani. Den italienske sykkellegenden, som gikk bort i 2004, kunne juble for dobbel sammenlagttriumf i 1998.

Quintanas lagkamerat Alejandro Valverde syklet både Giro d' Italia, Tour de France og Vuelta a España i løpet av noen få måneder i 2016. Spanjolen tok tredjeplass i sammedraget i Giro d'Italia og en sterk sjetteplass i Tour de France. Analyser av Valverdes watt-måler viste at spanjolen var minst like sterk i Touren, rundt fem uker etter at han rullet i mål på 21. etappe av Giroen.

– Ut fra våre data mener vi at man kan være i god form under begge rittene, at man kan konkurrere i Giroen og være minst like sterk i Touren etterpå, sier Arrieta.

I 2015 hadde Alberto Contador den samme ambisiøse målsettingen. Spanjolen gjorde første del av jobben da han satt igjen med rosa trøye i Milano, men maktet ikke å kopiere bragden i Frankrike. Contador hadde lenge heng på konkurrentene, men etter å ha gått i asfalten ned Colle d'Allos på den 17. etappen var alt håp ute.

Med Quintanas bekreftelse ser det ut til å bli et svært stjernespekket felt til start i Alghero 5. mai. Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Mikel Landa, Tejay van Garderen, Thibualt Pinot, Bauke Mollema, Ilnur Zakarin, Steven Kruijswijk og Esteban Chaves har ifølge Velonews planer om å sykle det italienske treukers-rittet.