Solbakken: – Det går an å lage et godt landslag ut av dette

48-åringen mener Norge har gode nok spillere og nekter for at det var det som skremte ham bort fra landslagsjobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag var Ståle Solbakken gjest i TV 2s Premier League-studio.

Der ble FC København-treneren grillet med spørsmål angående landslagsjobben han ikke kunne ta.

I et møte med toppfotballsjef Nils Johan Semb forrige uke informerte den tidligere landslagsspilleren om at han ikke lenger var en kandidat.

– Uavhengig av prosessen som nå har gått, hvor interessant er det for deg å være sjef for det norske landslaget?

– For meg er det nok slik det er for alle andre norske trenere også. Landslagsjobben i Norge er en av de største jobbene man kan få. Sånn føler jeg det. Det var derfor jeg gikk inn i den prosessen, sier Solbakken.

– Hvorfor ble det ingenting av denne gang?

– Jeg har sagt fra dag én at det var viktig å holde andre kandidater varme. Vi endte samtalene før jeg fikk det endelige tilbudet, så det er ikke sikkert jeg ville fått det. Det ville blitt for komplisert. Jeg har to stillinger i København. Jeg vil gjerne forlate FCK med et bra ettermæle. Hvis jeg skulle blitt norsk landslagssjef nå, ville det blitt en periode med dobbeltjobbing. Det ville krevd mye. Jeg tror begge parter endte med at det ville blitt vanskelig, og at en annen har bedre forutsetninger til å forberede laget. Kvalifiseringen nå skal vel først og fremst brukes til å finne ut hvilke spillere som skal kvalifisere Norge neste gang, forklarer han.

– Hva tenker du om spillermaterialet vi har tilgjengelig. Er det godt nok? lurte Brede Hangeland på.

– Vi er sårbare i noen posisjoner. For eksempel i midtforsvaret. Vi har Nordtveit, Hovland og Forren, som kanskje er de som står fremst i køen. Ingen av de tre har per i dag en hverdag som gjør at du ligger oppe blant de beste, kanskje med unntak av Nordtveit. Vi er nok også sårbare på topp. King og Diomande får erfaring i Premier League, så får vi håpe de kan bygge videre på det. Offensivt er det mye spennende, det ser man på U21-laget. Det går an å lage et godt landslag ut av dette, ihvertfall hvis målet er sommeren 2020.

– Så det var ikke spillermaterialet som skremte deg bort?

– Nei, overhodet ikke. Utfordringer er det alltid hvis man trener skandinaviske lag. Sammenligner du Norge og Sverige, som nå må klare seg uten Zlatan, er det ikke så ulikt. Sverige er litt bedre besatt i midtforsvaret med Granqvist og Lindelöf, men ellers er det ganske likt.

Se intervjuet med Ståle Solbakken i videovinduet øverst!