Ødegaard-debuten:  – Dette laget spiller han seg inn på

– Dette Heerenveen-laget spiller han seg inn på så fort han blir varm i trøya, tror TV 2s fotballekspert.

Martin Ødegaard fikk bare noen minutter på banen i debuten for Heerenveen. Foto: Nesvold, Jon Olav
Martin Ødegaard fikk bare noen minutter på banen i debuten for Heerenveen. Foto: Nesvold, Jon Olav

18-åringens lag slo Den Haag 2-0 etter to raske mål etter pause.

Tidligere i uken ble Ødegaard hentet til den nederlandske klubben på lån fra Real Madrid. Drammenseren har skrevet under en 18 måneder lang avtale.

Det var varslet på forhånd at Ødegaard kom til å starte lørdagens kamp på benken.

Først helt på tampen fikk han vist seg fram for hjemmepublikummet. Han høstet enorm applaus da han fikk sine første berøringer på ballen.

– Ødegaard hadde en involvering, og da var jubelen like stor som da Heerenveen scoret sine to mål, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Reza Ghoochannejhad scoret kampens to mål mellom det 63. og 64. minutt. Sam Larsson bommet på straffe i det 81. minutt. Svensken er en av Ødegaard konkurrenter om å få en plass på Heerenveen-laget. Morten Thorsby fikk også et innhopp for vertene. Han slapp til etter 77 minutter.

– Man så glimtvis i kveldens kamp at Heerenveen har noen spennende typer fremover banen. Da spesielt Zeneli og Larsson, som er kantspillerne deres. Det skal også sies at de møtte et veldig svakt Den Haag, og Ødegaard hadde virkelig kost seg utpå den grønne matta om han hadde fått flere minutter, sier Mathisen.

– Dette laget spiller han seg inn på så fort han blir varm i trøya, og da er det kanskje den mest offensive av de tre på midten som er den posisjonen han passer best til, altså i rommet bak spissen. I alle fall ut i fra hva jeg så i kveldens kamp. Da kan han utgjøre en meget farlig angrepsrekke sammen med de som er der allerede, og jeg gleder meg allerede til å se han starte kamper for Heerenveen.

Etter kampen var Ødegaard fornøyd med å få debuten overstått.

– Det føltes veldig godt og det var bra å starte med en seier. Jeg vil bidra med å score mål og skape sjanser, sa Ødegaard.

Heerenveen ligger på fjerdeplass i æresdivisjonen med sine 32 poeng.

Mer innhold fra TV 2