Fotballryktene: – Dette er klubben som lokker Costa bort fra Chelsea

Og Liverpool kaster seg inn i kampen om West Ham-rebell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Endelig er dagen her. Det er lørdag og en kan igjen synke ned i sofaen og bli der til langt på kveld.

For på skjermen skal det sparkes ball i timesvis.

Men tiden frem mot avspark må kortes ned. Og det er neppe bedre måte enn å lese hvilke rykter som går om nettopp ditt favorittlag i dag.

ADVARSEL: Dette er bare rykter og må ikke viderebringes som sannheter. Det hører til sjeldenhetene at et rykte medfører riktighet og fører til overgang.,

Fredag kveld kom meldingene om at Diego Costa er røket uklar med Antonio Conte og er vraket fra Chelseas tropp til kampen mot Leicester. Det ble snakket om at spissen også blir lokket av superlønn i Kina. Nå skriver London Evening Standard at Costas agent Jorge Mendes er blitt avbildet sammen med klubbpresidenten til klubben Tianjin Quanjin, klubben som nylig hentet Axel Witsel fra Zenit St. Petersburg. Daily Express hevder at Costa skal være tilbudt seks millioner kroner. Noe som vil gjøre ham til verdens nest best betalte spiller, bare bak Carlos Tevez.

Men Mendes' samtaler med Tianjin Quanjin-presidenten kan ha vært om en annen spiller. For Daily Mirror skriver at Real Madrids James Rodriguez skal være på vei til klubben. Kolombianeren har vært koblet til en rekke Premier League-klubber, men skal være fristet av store lønnssjekker. Også han er representert av den portugisiske superagenten.

Jose Mourinho har vært ivrig og lest gjennom kontraktene til Manchester United-spillerne. Nylig aktiverte han en klausul i Marouane Fellainis kontrakt, som bandt belgieren til ytterligere en sesong på Old Trafford. Nå skal han ha funnet en liknende klausul i David de Geas avtale, som han også ønsker å aktivere, skriver The Sun.

Det er en og annen Liverpool-unggutt som får drømmen sin knust disse dagene. Nylig var det Tiago Ilori som fikk beskjed om at han ikke lenger var ønsket på Anfield. Det endte med en permanent overgang til Reading. Enda verre er det nok for Joe Maguire. 20-åringen er vokst opp på Merseyside og har vært i klubben siden han var ni år gammel. Nå har han fått den endelige dommen av Jürgen Klopp. Han har ingen fremtid i Liverpool, og klubben har takket ja til et tilbud fra Fleetwood Town. Men Maguire forlater klubben med hevet hode og med en melding på Twitter, som garantert vil få flere Liverpool-fans til å følge ham videre i karrieren.

Dimitri Payet truer med å spille skadet og det som verre er for å komme seg bort fra West Ham. Den franske landslagsspilleren bruker all den makt han har for å komme seg bort fra klubben. Chelsea har vært nevnt som en interessert klubb, men slik 29-åringen nå oppfører seg, så kan det kanskje være greit å komme seg ut av London. Sånn sett passer Liverpool fint for Payet. Cheshire Today melder at Klopp ikke lar seg skremme av Payets fullstendig mangel på holdninger og lagfølelse. Avisen skriver at Liverpool vil komme med et bud på den franske frisparkspesialisten.

Manchester United og Chelsea er blitt koblet til Monacos midtbanespiller Tiemoue Bakayoko. Men nå melder Le10Sport at Liverpool og Arsenal begge har kommet med konkrete bud på 22-åringen. Begge klubbene skal være ute etter å forsterke den defensive midtbanen sin i januar. Men de skal ha fått beskjed av monegaskerne om at det er uaktuelt for dem å selge Bakayoko nå.

Nå er også Arsenal koblet til Southamptons Virgil van Dijk. Det gikk rykter om en overgang til The Gunners allerede da nederlenderen var i Celtic, men han havnet i stedet i Southampton. Nå skriver Calcio Mercato at Arsene Wenger igjen ønsker å hente 25-åringen til Emirates Stadium. Men at han får kamp av en rekke andre klubber.

En annen som har vært på Wengers radar i mange år er AC Milan-spissen M'Baye Niang. Nå skal han igjen være ønsket i Nord-London. Men ifølge Gazzetta dello Sport, skal både Arsenal og West Ham ha fått klar beskjed om at det er nytteløst å prøve å hente 22-åringen i januar.

West Ham-manager Slaven Bilic skal ha funnet mannen han vil ha til å erstatte Dimitri Payet når klubben har klart å tyne ut en blodpris for den egoistiske franskmannen. Daily Express skriver at Bilic vil bruke 210 millioner av kronene han får for Payet til å hente islandske Gylfi Sigurdsson fra Swansea.

Midtbanespilleren Tom Carroll hadde kanskje sin beste sesong på fotballbanen da han var på lån til Swansea i 2014/15-sesongen. Nå er 24-åringen på vei tilbake til Wales. Daily Mirror skriver at Carroll bare skal gjennom en medisinsk test på mandag før han er klar for Swansea på permanent basis.