Chelsea har betalt 330 millioner kroner for å kvitte seg med Mourinho

Men den andre gangen kostet bare en brøkdel av den første.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Chelsea (18.30) | TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

Over: Se den nåværende United-manageren more seg med en journalists telefon etter at den ringte midt under pressekonferansen.

Chelsea måtte ut med 8,3 millioner pund for å kvitte seg med José Mourinho og trenerapparatet hans da han fikk sparken i desember 2015.

Det kommer frem av Chelseas regnskapstall, blant annet presentert av The Telegraph.

Tallet kan virke høyt, men viser at Roman Abramovitsj hadde lært av sine feil. Denne gangen slapp han betale ut hele kontraktstiden til Mourinho, noe han måtte første gangen.

Da Mourinho ble avskjediget forrige gang, i 2007, fikk han og teamet nemlig etterlønn ut hele kontraktslengden – noe som beløp seg til 23,1 millioner pund.

Totalt har Chelsea gitt portugiseren fallskjermer på 31,4 millioner pund (330 millioner kroner*) i løpet av karrieren.

Lukrativ investering

Tallene som ble frigjort fredag viser også detaljene rundt draktsponsor-skiftet.

Chelsea måtte betale 67 millioner pund (700 millioner kroner) for å komme ut av avtalen med Adidas, men det er ikke vanskelig å skjønne regnestykket.

Den nye avtalen med Nike er verdt 60 millioner pund (625 millioner kroner) i året. Det er dobbelt så mye som det Chelsea fikk av Adidas, skriver The Telegraph.

Tallene viste også at salgene av Ramires, Petr Cech, Mohamed Salah, Oriel Romeu og Stipe Perica ga 49 millioner pund (510 millioner kroner) i inntekt.

Mourinho fikk sparken fra Chelsea-jobben etter et tap mot Leicester, som til slutt skulle gå hen og vinne ligatittelen på sensasjonelt vis.

Før det som nå er Antonio Contes menn reiser til King Power Stadium er situasjonen en ganske annen.

Chelsea leder Premier League med fem poeng ned til Liverpool. Et tap vil ikke koste Conte jobben på noen som helst slags måte, men vil gjøre at tittelkampen er vid åpen igjen.

Skjær i sjøen

Alt er ikke fryd og gammen, til tross for tabelltopp.

Fredag kom meldingene om at det er full skjæring mellom Diego Costa og klubben. Spissen, som har vært i kanonform denne sesongen, er ikke med i troppen mot Leicester, ifølge engelske medier.

Costa skal ikke ha trent med resten av troppen de siste tre dagene etter en krangel med fitness-trenerne om en skade. Han skal derfor ha blitt vraket.

I tillegg skal spanjolen ha blitt forespeilet en gigantavtale i kinesisk fotball der årslønnen skal være på rundt 300 millioner kroner, noe som også sies å virke forlokkende på 28-åringen.

Det bør imidlertid ikke forstyrre Chelsea-spillerne for mye om ligatittelen skal til London.

Se kampen på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no kl. 18.30.

* Alle utregninger baseres på dagens kurs.