Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kombinasjonsrennet i Wengen ble ingen suksess for de norske utøverne.

Både Kjetil Jansrud og Alexander Aamodt Kilde hadde begge gode utgangspunkt etter slalåmen, og var outsidere til å vinne rennet.

Men da det begynte å snø, så var de to sjanseløse.

Jansrud var den andre ut i løypen etter at rennet hadde hatt en fem minutters tv-pause.

Han måtte ploge seg gjennom nysnøen som hadde lagt seg i bakken. Jansrud var sjanseløs mot utøvere som han vanligvis knuser i fartsdisiplinene.

– Det var umulig. Det bremset hele veien. Det kom fem centimeter snø i tv-breaken. Vi var på og sa det ikke måtte være noen tv-break. For snør det i fire minutter så er det sjanseløst. Men det gidder de ikke gjøre noe med. Det er frustrerende for oss som starter etter tv-break og også at det begynte å snø mye, sier han til TV 2.

Jansrud mener at arrangøren hadde en mulighet til å gjøre forholdene jevnere for utøverne. Men det var de ikke interessert i.

– Det burde i hvert fall vært kortere startintervaller og ingen tv-break. Det har de gjort før. Men jeg begynner å miste litt håpet for disse som styrer dette. Vi vil alle ha det så fair som mulig. At alle får like muligheter til å prestere. Det er lite å gjøre med været, men da må man prøve å tilpasse det. Det er ikke ofte jeg klager, men akkurat nå var det tungt å svelge, sier en oppgitt nordmann.

Sveitsiske Niels Hintermann startet slalåmen med startnummer 51, og var nummer 23 før utfordelen.

Han fikk derfor kjøre før nysnøen kom og la seg som en brems i bakken.

Hintermann vant sensasjonelt rennet foran Maxence Muzaton og Frederic Berthold, som var henholdsvis nummer 28 og 22 etter slalåmdelen.

Aamodt Kilde ble best av de norske med en åttendeplass, mens Jansrud ble nummer elleve.