VIDERE: Casper Ruud er videre til tredje runde i kvalifiseringen til Australian Open. Foto: Pedersen, Terje
VIDERE: Casper Ruud er videre til tredje runde i kvalifiseringen til Australian Open. Foto: Pedersen, Terje

Ruud et skritt nærmere et mulig møte med Federer

Casper Ruud vant sin andre kamp i kvalifiseringen til Australian Open.

Det er fremdeles langt fram til første runde av Australian Open for Casper Ruud (18), men fredagens trekning viste at Roger Federer (35) kan bli motstander.

Casper Ruud måtte vente på seieren over Jonathan Eysseric fra Frankrike i andre kvalifiseringsrunde. Regnvær har gjorde at kampen ble utsatt, men det norske stortalentet vant etter hvert kampen 6-3, 3-6, 6-3.

I tredje og siste kvalifiseringsrunde møter han Reilly Opelka fra USA. Han er ranket som nummer 204 i verden. På papiret blir det altså en jevn kamp for 226.-plasserte Ruud.

Mulig Federer-kamp

Fredag ble trekningen til hovedturneringen foretatt. De fleste hadde øynene rettet mot de store stjernene, men for den norske tennisfansen var det minst like interessant å se hvilke stjerner som møter spillere som har tatt seg til turneringen via kvalifisering.

Trekningen viste at blant andre Roger Federer møter en av disse 16 useedede spillerne. Det betyr at Casper Ruud mot Roger Federer kan bli en realitet.

Federer gjør for øvrig comeback etter et lengre skadeopphold. I Australian Open er han kun seedet som nummer 17.

– Jeg har ingen forventninger. Jeg trenger fem, seks turneringer for å si hvor sterk jeg kan bli, har Federer tidligere uttalt overfor SkySports.

Tøff trekning for Djokovic

Tittelforsvarer i Melbourne, serbiske Novak Djokovic, fikk på sin side en tøff start på turneringen. På motsatt side av nettet venter spanske Fernando Verdasco i første runde.

Spanjolen leverte en av de største overraskelsene for ett år siden da han slo ut Rafael Nadal i første runde. Forrige gang Djokovic møtte Verdasco spilte sistnevnte seg fram til matchball, men verdenstoeren snudde til seier.

Verdensener Andy Murray møter ukrainsk motstand i form av Illja Martsjenko i første runde.

(©NTB/TV 2)