Det har vært hvisket og tisket om et mulig oppgjør i bokseringen mellom boksestjernen Floyd Mayweather og UFC-kjempen Conor McGregor.

Onsdag kom pensjonerte Mayweather med sine betingelser for at kampen skal gjennomføres til ESPN.

100 millioner dollar (850 millioner kroner) til ham, og 15 millioner dollar (128 millioner kroner) til McGregor.

En rettferdig fordeling, mener Mayweather, som vil diskutere hvordan fordelingen skal være på pengene som kommer inn via betal-TV.

– Vi er a-laget, og jeg vet ikke hvor mye penger han har tjent? Jeg er sikker på at han ikke en gang har tjent 10 millioner dollar (85 millioner kroner) på en kamp i MMA. Men jeg er villig til å gi ham 15 millioner dollar, og så kan vi snakke om TV-pengene, sier bokseren til den amerikanske kanalen.

Business-mann

Mayweather har fått/tatt kallenavnet «Money» på grunn av sin kjærlighet for penger, og bokseren har også i mange år vært verdens best betalte idrettsutøver.

For sin siste kamp mot Manny Pacquiao i 2015 delte bokseren de 340 millioner dollarene 60/40 med «Pac Man». Etter betal-TV-pengene er det estimert at han satt igjen med 300 millioner dollar. Altså 2,5 milliard kroner.

Det krever en stor pengesum for å få ham ut av pensjonstilværelsen, men samtidig er han en kremmer.

– Det eneste jeg sannsynligvis er interessert i er kampen mot Conor McGregor. Jeg er en business-mann, og det gir mening økonomisk, sier Mayweather.

Personlig stikk

Svaret fra Conor McGregor kom kort og konsist via sosiale medier.

På Twitter publiserte McGregor et animert bilde av seg selv i emoji-format. Han står triumferende over en utslått Mayweather-avatar og holder tre tittelbelter.

Men det som virkelig vil provosere Mayweather er trolig teksten som følger med bildet.

– Kall meg C. J. Watson, skriver McGregor.

Subtilt for de som ikke kjenner historien, men likevel et slag under beltestedet.

I 2010 ble Mayweather fengslet i to måneder for vold mot hans daværende kjæreste Jodie Harris.

Bakgrunnen for boksestjernens raseri mot eks-kjæresten var sjalusi over en SMS-utveksling mellom henne og NBA-spilleren C. J. Watson.

Et ømtåelig tema med andre ord. Kanskje prøver iren å lokke den tidligere boksekjempen ut i ringen for mindre penger gjennom å gjøre ham virkelig forbannet?

Nekter for vold

Mayweather ble også spurt om hendelsen da han gjestet ESPN. Han nekter for at han slo eks-kjæresten, selv om hans da ti år gamle sønn hevder han så det.

– Ja, jeg holdt henne fast. Jeg er skyldig i å ta tak i henne. Når det kommer til tråkke på, sparke eller slå en kvinne... Verden ville sett bilder, sier Mayweather.

Det er ikke første gang ordvekslingen går varm mellom de to. I fjor sa McGregor at han ville bruke 30 sekunder på å drepe Mayweather i ringen.

Mayweather var selvsagt ikke enig.

På julaften ga McGregor følgende løfte: – Jeg skal knuse ansiktet hans.