– Vi kan slå alle

Sander Sagosen mener håndballguttas mål er semifinale. Sjefen og lagkameratene er litt mer avmålt i sine målsettinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Polen-Norge på TV 2 og tv2sumo.no torsdag fra kl. 20.00.

– Vi har et helt klart mål om semifinale. Det viste vi i fjor at vi kan. Det blir knalltøft, men i første omgang skal vi bli topp to i puljen, sier Sander Sagosen til TV 2 dagen før VMs åpningskamp.

– Det ligger åpent foran oss, vil jeg si.

Til tross for en noe vaklende oppkjøring til mesterskapet, blant annet etter to kamper mot Sverige som kan beskrives som under pari, strutter den 21 år gamle trønderen av selvtillit.

Såpass mye at han tar seg friheter når det kommer til lagets målsetting.

Sagosen bedyrer at semifinale er målet, og at det ikke er hans målsetting alene.

– Vi må sikte høyt. Hvis ikke er vi defensive. Vi har et lag som kan slå alle, men vi kan også tape for alle. Så det er litt enten eller med oss, sier han.

Topp to i puljen først og fremst

Semifinalemålsettingen er det imidlertid ikke alle som vil være med på.

– Vi har et delmål om å være topp to i denne puljen. Vi setter oss et nytt mål etter det, sier landslagssjef Christian Berge.

– Sander tar seg nok litt friheter der, men jeg har spilt med Johnny Jensen. Han har sagt at han skal ta gull, så det går helt fint. Han skal få lov å ha de drømmene. Jeg er en litt annen type. Jeg tar det første delmålet først, smiler veteran Bjarte Myrhol.

En topp to i puljespillet vil trolig gi en lettere vei enn ellers.

Landslagssjefen vil sette et nytt mål når man vet hvordan det har gått i gruppespillet.

Sagosen mener med full tyngde at en semifinaleplass er realistisk.

– Hvis alt klaffer. Håndball er en idrett med ekstremt små marginer. Det handler litt om å få stang inn igjen. Det er ikke bare tilfeldigheter, det er dyktighet også, sier han.

– Kan ikke undervurdere Polen

Til tross for selvsikkerheten rundt hva som er mulig å få til, er det knyttet en del usikkerhet til den første kampen.

Polen har hatt et reelt generasjonsskifte og har bare fire spillere igjen fra laget som deltok i OL i Rio.

Selv om det er stor enighet om at polakkene er svekket ut fra tidligere utgaver, vil de norske ikke gå med på at de er klare favoritter.

– Vi har tre tap på rad, så vi er ikke i posisjon til å undervurdere noen. Det er et godt lag som møter oss. Polen produserer gode spillere, og man vet aldri hva unge spillere kan gjøre. Det så man med oss i EM i fjor, sier Sagosen.

– Ville heller møtt det gamle laget

Også veteranen Bjarte Myrhol er usikker.

Etter å ha spilt mot de samme polske spillerne i 12-13 år blir det nå en helt ny startsjuer som møter ham. En svekket polsk utgave, men vanskelig likevel.

– Det som er spesielt er at det er åpningskampen. Jeg tror ikke at det polske laget er medaljekandidater, men dere har sett nok håndballkamper til å forstå at de lever sitt eget liv. Jeg klarer ikke å stå her og si at vi er store favoritter etter de resultatene vi har hatt, sier Myrhol.

Videoanalyse av tre kamper er stort sett det de norske har å forberede seg på.

– Jeg kunne tenkt meg å møtt det gamle laget. Det er rart kanskje, men man har mer kontroll da. Nå kommer det unge, sultne spillere som vi ikke har den informasjonsbanken på, sier landslagssjef Christian Berge.

– Men forberedelsene er gjort, og vi skal nok få lagt en god plan og startet ordentlig.