VIDERE: Casper Ruud tok seg videre i kvalifiseringen til Australian Open. Foto: Pedersen, Terje
VIDERE: Casper Ruud tok seg videre i kvalifiseringen til Australian Open. Foto: Pedersen, Terje

Ruud vant i Grand Slam-debuten

Casper Ruud er et steg nærmere Australian Open.

Casper Ruud tok en kruttsterk seier mot russeren Teimuraz Gabasjvili og er klar for annen runde i kvalifiseringen til Australian Open i tennis.

Ruud, som er rangert som nummer 227 i verden ved inngangen til 2017, slo Gabasjvili 6-4, 6-4 i en svært jevn kamp.

Den norske tenniskometen deltar i sin aller første Grand Slam-turnering. Med tirsdagens seier er han to kamper unna en plass i den gjeve hovedrunden i Melbourne.

– Alt i alt var det kjempesterkt, selv om Casper ikke spilte sin aller beste tennis, sa pappa Christian Ruud til NTB etter kampen.

– Det var viktig å få en god start, og i tillegg er det langt til Australia. Det hadde vært kjedelig å reise helt dit for å tape den første kampen, tilføyde han.

Sterk spiller
Russiske Gabasjvili er rangert som nummer 140 i verden, men 31-åringen var helt oppe på 43.-plass i februar i fjor. I 2015 spilte han seg i tillegg helt fram til 4. runde i French Open. Det var med andre ord ingen dårlig motstander 18-åringen slo tirsdag.

I et jevnt første sett på bane 22 i Melbourne måtte Ruud se at Gabasjvili tvang fram et servebrudd allerede i game nummer tre. Ruud slo imidlertid umiddelbart tilbake og brøt russerens serve til 2-2.

Deretter holdt spillerne egen serve inntil Ruud igjen brøt Gabasjvili i game nummer ti og vant settet 6-4.

I sett nummer to innledet Ruud igjen med å bli brutt i egen serve, men nok en gang slo den unge nordmannen knallhardt tilbake. 18-åringen brøt umiddelbart tilbake til 1-1 og la deretter ytterligere press på russeren. I game nummer seks brøt Ruud russerens serve til 4-2-ledelse og fulgte deretter opp med å holde egen serve til 5-2.

Kom tilbake
Da så kampen på bane 22 avgjort ut, men Gabasjvili ga seg ikke uten sverdslag. 31-åringen tok de to neste gamene og reddet to matchballer på veien. På stillingen 5-4 kunne russeren servet settet i balanse, men godt spill av Ruud avgjorde kampen i norsk favør.

– Jeg ble litt skeptisk da russeren brøt tilbake, og på 5-4 begynte det å bli litt nervøst i sofaen. Heldigvis holdt Casper hodet kaldt og halt i land seieren. Det viser styrke, sier Christian Ruud, som fulgte kampen fra Norge.

Han legger ikke skjul på at sønnen har kjent litt på nervene foran Grand Slam-debuten.

– Samtidig tror jeg han har gledet seg mer enn han har vært nervøs.

Onsdagens seier betyr at Casper Ruud skal bryne seg på franske Jonathan Eysseric i neste runde torsdag. Franskmannen er rangert som 250 i verden – altså bak den norske kometen.

– Nå gjelder det for Casper å omstille seg til den kampen, fastslår pappa Ruud.

Med onsdagens seier innkasserte Casper Ruud 72.000 kroner i premiepenger.

(©NTB)