De norske håndballgutta har ankommet Frankrike og VM-byen Nantes.

Med seg i bagasjen har landslagssjef Christian Berge et uttaksdilemma:

Han har 17 stykker i bruttotroppen, men bare 16 kan være med i kamptroppene.

Det vil Berge løse gjennom å ta med en mann mindre i begynnelsen av mesterskapet.

– Vi skal nok mest sannsynlig melde inn 15, slik at en plass står åpen og at vi på den måten slipper å bruke bytter, sier Berge til TV 2.

En målvakt og en utespiller av de 17 vil starte på tribunen.

Blir to keepere

Norge VM-åpner mot Polen på torsdag. Avgjørelsen om hvem som må sitte på tribunen vil bli tatt på et møte i trenerteamet tirsdag kveld.

Med en mann mindre enn de tillatte 16 vil den første nye registreringen ikke bli registrert som et bytte.

Det er knyttet stor usikkerhet rundt keeperplassen, der ingen av de tre alternativene kan sies å være i sitt livs form. Gjennom å registrere 15 kan Berge bytte keeper, uten at det går på byttekvoten i mesterskapet.

Ole Erevik, Torbjørn Bergerud og Espen Christensen er de tre keeperne som i realiteten kjemper om to plasser i troppen fra første kamp.

– Tre keepere på benken blir det ikke uansett. Vi kommer til å stå med to, og de kommer til å få full tillit, sier Berge til TV 2.

Usikker Erevik

Erevik ville vært et naturlig førstevalg, om det ikke var for øyeskaden som har holdt ham ute av spille i store deler av høsten.

Han føler seg langt fra sikker på at han kommer til å være med.

– Nei, jeg føler meg ikke sikker. Hvis du vil ha et helt ærlig svar, så hadde jeg ikke trodd at jeg skulle stå her for noen uker siden, sier Erevik til TV 2.

– Fysisk er jeg i fin form, i alle fall tatt i betraktning det som har skjedd i høst. Håndballmessig er jeg ikke i toppform. Det var jeg ikke da jeg ble tatt ut, det var jeg ikke for en uke siden, og det er jeg ikke i dag, men det kommer.

Landslagssjefen har ingen betenkeligheter med å bruke Ole Erevik.

– Vi trenger nok hans erfaring. Han har nok mest rutine av de som er her, og spiller i Frankrike til daglig. Så får vi se når vi velger å bruke ham, men han er for å prestere, sier Berge.

– Så han er inne?

– Jada, men du tenker på de 15 som skal med til å begynne med? Det har vi ikke bestemt, så vi får se i kveld.

Ubeskrevet motstander-blad

Med to dager igjen til kamp er han ikke bekymret for at de venter for lenge med å ta avgjørelsen og å «sette troppen».

Landslagssjefen er usikker på hva som venter ham med Polen.

Polen har bare fire igjen av de 15 som representerte landet under OL i Rio.

– Det er vanskelig. Jeg hadde bra kontroll på de som var der før. Vi har alltid spilt bra mot de, og de har hatt spillere som passer oss godt, før de valgte å bytte helt nå, sier Berge.

Nå studerer trenerteamet nøye tre av landets treningskamper i forkant av VM.

– De er et litt ubeskrevet blad. Jeg kunne tenkt meg å være komfortabel med hvilken motstand vi møter, men det er en del av spillet.