Cohen (20) fikk sparken fra bilfabrikken – dagen etter ringte Arsenal

Cohen Bramall tar steget fra nivå sju i England til Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag offentliggjorde Arsenal sin første signering i januars overgangsvindu.

Og det var et kjøp utenom de vanlige.

Den 20 år gamle venstrebacken Cohen Bramall kommer fra non league-klubben Hednesford, på nivå sju i engelsk fotball.

– Han er en ung, lovende venstreback som mangler erfaring fra det øverste nivået, men som har fantastiske ferdigheter, sier Wenger til klubbens hjemmesider.

– Han har en enorm fart, en god venstrefot og et stort ønske om å gjøre det bra. Alt i alt er en han et veldig spennende talent.

Enorm fart er ingen overdrivelse. Ifølge Bramall selv er hans personlige rekord på 100 meter 10,9 sekunder. Det gjør at hurtigtog som Theo Walcott og Hector Bellerin vil få en utfordring på klubbens treningsfelt.

Mistet jobben

Overgangssummen skal ifølge engelske medier ligge på 40.000 pund (rundt 415.000 norske kroner).

Vekslepenger for Arsène Wenger, en eventyrhistorie for Cohen Bramall – uavhengig av om han får spilletid for London-klubben, eller ei.

Ved siden av å spille for Hednesford hadde unggutten en jobb på fabrikken til bilprodusenten Bentley. Inntil like før jul.

Den 20. desember fikk han beskjed om at han var overflødig, og mistet jobben. En tung beskjed å takle, men det tok ikke lang tid før han fikk sitt livs sjanse.

Dagen etter ringte nemlig Arsenal og ville ha venstrebacken på prøvespill. Han kjørte sporenstreks til London, og trente med laget frem til lille julaften.

Bramall trengte bare to dager på å overbevise manager Arsène Wenger om at han var en mann å satse på. Han ble tilbudt en kontrakt umiddelbart, så overgangen har vært i boks lenge, men ble først bekreftet tirsdag.

Kunne ikke tro det

Ifølge ham selv har det vært en «gal, gal uke»:

– Det er utrolig, utrolig. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan ikke tro at jeg er her allerede. Det er helt sykt, sier Bramall til Arsenal.com.

Han kunne ikke tro det da han fikk høre at Arsenal var interessert.

– Jeg ble stående og måpe, og jeg så på agenten min. Det var en ganske følelsesladet respons. Jeg kunne ikke tro det. Jeg tenkte bare: «Ja!».

Det var i Hednesford at karrieren skjøt fart for Bramall, som kom til klubben fra Newcastle Town.

Omskolert

Trener Liam McDonald omskolerte vingen til å bli en venstreback mot hans ønske, men det tok ikke lang tid før både han og andre skjønte at dette var hans vei i fotballivet.

Klubber høyere i ligasystemet begynte å markere sin interesse, deriblant Crystal Palace og Sheffield Wednesday, blant annet etter en frekk rabona-assist som gikk viralt i England. Den kan du se i videovinduet øverst.

Også Arsenal-speider Brian McDermott, den tidligere Reading-manageren og Arsenal-spilleren, fikk øynene opp for backtalentet.

Det ene førte til det andre, og nå kan Bramall aksle trøyen med kanonen på brystet.

En ny Jamie Vardy?

I første omgang går venstrebacken inn i U23-stallen til London-klubben, der mangelen på backer som har kommet opp gjennom egne rekker har vært merkbar.

Med Nacho Monreal og Kieran Gibbs som venstreback-alternativer hos Arsenal vil det trolig ta litt tid, og mye god trening før han kan drømme om en plass på a-laget.

Men drømmer er gått i oppfyllelse før.

– Jeg fulgte nøye med på ham, og så noen veldig gode tegn. Man kan se hvorfor vi ønsket å signere ham, sier Alex Oxlade-Chamberlain som hevder han er blitt inspirert av Bramalls historie.

– Han er en naturlig atlet, og han har en fantastisk mulighet til å utvikle seg nå, sier Hednesford-manager Liam McDonald til BBC.

– Han tar det som det kommer. Jeg tror han kan få en lignende innflytelse som Jamie Vardy.