Özil bekrefter: – Fremtiden min avhenger av Wenger

Mesut Özil vil vente å se hva Arsene Wenger bestemmer seg for før playmakeren avgjør sin fremtid i Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mesut Özil har foreløpig ikke forlenget sin kontrakt med Arsenal.

Assistkongens kontrakt går ut om 18 måneder, og foreløpig har Özil ikke bestemt seg for om han vil fortsette karrieren på Emirates.

VM-vinneren med Tyskland sier i et intervju med Kicker, gjengitt av den britiske avisen The Guardian, at han vil vente med å eventuelt forlenge sin kontrakt frem til det er klart om Arsene Wenger fortsetter på Emirates eller ikke.

– Klubben vet at jeg er her først og fremst på grunn av Arsene Wenger. Det var manageren som signerte meg og det den manageren jeg har tillit hos. Klubben er også klar over at jeg vil vente til det er klart hva manageren vil gjøre i fremtiden, sier Özil, ifølge The Guardian.

Wengers kontrakt med Arsenal går ut i 2017. Özil, som signerte for Arsenal i 2013, gjør det klart at han trives i klubben.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med å spille for Arsenal. Jeg har gitt beskjed om at jeg er interessert i å signere en ny kontrakt. Fansen håper at jeg skal bli værende og jeg ønsker selv å bli værende. Nå er det opp til klubben, lyder beskjeden fra Özil.

– Spillerne i Premier League har mye makt
Heller ikke Alexis Sanchez har foreløpig forlenget kontrakten med Arsenal. I likhet med Özil har Arsenals toppscorer 18 måneder igjen av sin avtale på Emirates.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller mener det er helt avgjørende for Arsenal i fremtiden at både Özil og Sanchez blir værende.

– De er to viktigste spillerne til Arsenal, og det er helt avgjørende for klubben å beholde slike slike spillere hvis de fortsatt skal henge med i toppen. Arsene Wenger er ikke glad i å betale de store pengene for nye stjerner, og Özil og Sanchez er to stjernekjøp han virkelig har truffet med. Slike spillere blir sjelden tilgjengelige, sa Stamsø Møller til TV 2 Sporten tidligere i sesongen.

– Samtidig er det slik at spillerne i Premier League har mye makt. Både Sanchez og Özil vet hvor gode de er og kommer selvfølgelig til å selge seg dyrt i kontraktsforhandlingene, mente han.

– Ser ingen grunn til at de skulle forlate Arsenal
Møller tror at både Özil og Sanchez ender opp med å forlenge sine allerede lukrative kontrakter på Emirates.

– Jeg ser ingen grunn til at verken Özil eller Sanchez skal forlate Arsenal. Begge ser ut til å trives i Arsenal og London. Spesielt ser Sanchez ut til å trives i sin nye rolle som spiss. Begge er rundt 28 år og i sin beste alder, så de vil nok pushe på for å få en skikkelig langtidskontrakt med Arsenal nå, oppsummerte eksperten.