Sergej Ustjugov bekrefter at han ønsker å delta i NM på Lygna i begynnelsen av februar. Som et ledd i forberedelsene til Lahti-VM skal Ustjugov lade opp på Sjusjøen.

Å gå norgesmesterskapet er en del av planen.

– Ja, jeg vil trene på Sjusjøen og delta i NM-konkurransen, sier Ustjugov til TV 2.

Det synes Martin Johnsrud Sundby er stas.

– Skal han delta i NM??? Det er spennende. Det er første gang jeg hører det. Da skal vi ha samme oppkjøring til VM. Det blir interessant. Kanskje vi kan kjøre en hardøkt eller to sammen, sier Sundby.

– Setter det en ekstra spiss på NM?

– Ja, det vil jeg si. Da får vi både briter og russere på start i NM. Det blir bra, sier Sundby.

Landslagssjef Vidar Løfshus ønsker Ustjugov velkommen.

– Ja, det blir veldig interessant. Vi får både russisk, svensk og finsk media til stede i NM. Det er synd jeg selv er i Korea, sier han.

– Er det greit at han stiller der?

– Ja, han blir ikke norsk mester. Det setter litt ekstra farge på NM. Vi har fått bank av Musgrave før, så vi får vel bank av Ustjugov også. Det vil tiden vise, sier han.

Ustjugov hadde ingen problemer med å holde unna for Sundby på den avsluttende etappen i Tour de Ski.

– Mentalt var jeg utslitt. Det var den siste etappen, og jeg følte meg veldig tom, svarte han på spørsmål om hvorfor han ikke jublet da han passerte mållinjen.

– Hva betyr seieren for deg?

– Det har ikke gått opp for meg ennå, men jeg vant etappen for alle mine kamerater som var hjemme. Til dem vil jeg si «vi klarte det!». VM er hovedmålet mitt, og jeg skal forberede meg godt til mesterskapet. VM er viktigere enn Tour de Ski, sier Ustjugov.