Samtidig som norske idrettshelter hyllet seg selv og hverandre under Idrettsgallaen på Hamar lørdag kveld, gjorde våre danske naboer det samme i Herning.

Håndballstjernen Casper Ulrich Mortensen fikk prisen for årets jubelscene, etter å ha tatt helt av da Danmark sikret OL-gullet foran nesa på Frankrikes stjernegalleri i Rio i sommer.

Se de elleville jubelscenene i videovinduet øverst!

Men da Mortensen ble ropt opp på scenen for å hente prisen, var ikke Hannover-Burgdorf-spilleren noe sted å se.

Mortensen hadde nemlig tatt seg en tur på toalettet, og lagkamerat i den tyske Bundesliga-klubben Morten Olsen måtte, til salens latter, gjøre jobben som prisvinneren egentlig skulle gjort.

Men bakgrunnen for prisvinnerens fravær var svært dramatisk. Underveis i Mortensens toalettbesøk segnet nemlig mannen på nabotoalettet om med hjertestans.

– Jeg stod to meter unna da det skjedde. Han var helt hvit i ansiktet og smalt hodet i gulvet. Da gikk alarmen hos meg, og det hele handlet bare om å reagere så fort som mulig. Så jeg løp for å hente hjertestarter, forklarte Mortensen overfor danske Ekstra Bladet.

– Da jeg kom tilbake stod ambulansepersonell rundt mannen som var ved bevissthet igjen. De takket meg for at jeg reagerte så fort, og sa at de hadde fått kontroll på situasjonen, sa kantspilleren.

Etter showet ble 27-åringen hyllet av sin programlederkjæreste Stine Bjerre Jørgensen.

– Det var jo egentlig ingen i salen som ante hva som foregikk. Jeg lo, som de fleste andre, da han plutselig var borte. Men når jeg fikk vite hva som skjedde er jeg veldig glad for at han var der og hvordan han håndterte situasjonen, sier Jørgensen, som selv forteller at hun er ambassadør for Hjerteforeningen i Danmark.

Jørgensen er glad for at alt gikk som det gikk, og tror samtidig at kjæresten ikke er så veldig opptatt av oppmerksomheten.

– Heldigvis har den eldre herren det bra. Det er det viktigste. Jeg er selvsagt glad på hans vegne, men det er mange andre som også har vunnet priser som også fortjener oppmerksomhet, noe jeg vet Casper også tenker, sa Jørgensen.

Senere på kvelden skulle likevel Mortensen få sin tur på scenen da det danske håndballandslaget fikk BTs gullpris for OL-triumfen i sommer.