SIKRET SEG SPEIDER: José Mourinho og Manchester United har hentet speideren som får æren for å ha oppdaget Raheem Sterling.
SIKRET SEG SPEIDER: José Mourinho og Manchester United har hentet speideren som får æren for å ha oppdaget Raheem Sterling. Foto: Eddie Keogh

Mourinho kapret mannen som oppdaget Raheem Sterling

Manchester United har ansatt den anerkjente talentspeideren Mark Anderson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpools tidligere speider fikk æren for å ha oppdaget Raheem Sterling da den nåværende Manchester City-spilleren var 15 år.

Anderson skal ha gitt sine anbefalinger slik at Liverpool maktet å hente Sterling i en alder av 15 år fra London-klubben QPR.

Sterling ble senere solgt fra Liverpool til Manchester City for 490 millioner kroner sommeren 2015 og er nå et av manager Pep Guardiolas sikreste kort i startoppstillingen.

Mark Anderson har de siste årene vært sjefsspeider i Brighton og starter i jobben i Manchester United umiddelbart, melder Sky Sports News.

OPPDAGET STERLING: Sky Sports melder at Manchester Uniteds nye speider får æren for å ha oppdaget Raheem Sterling.
OPPDAGET STERLING: Sky Sports melder at Manchester Uniteds nye speider får æren for å ha oppdaget Raheem Sterling. Foto: Phil Noble

Han vil i sin jakt på nye talenter ha sin hovedbase i London.

– Et tilbud fra Manchester United er ikke noe du får hver dag. Dette er neste kapittel i min karriere og for min egen utvikling, og jeg føler at jeg har det som trengs for å finne de største talentene i London, sier Anderson i en uttalelse, ifølge Sky Sports.

– Tidligere har spillere som David Beckham blitt hentet til Manchester United fra London, og jeg håper at jeg kan gi flere unge talenter fra byen en ny utfordring om jeg finner de riktige spillerne, fortsetter speideren.

Speideren kan nesten ikke vente med å starte arbeidet i sin nye klubb.

– Manchester United er i en sterk posisjon i Premier League og ungdomsakademiet i klubben har i flere år vist seg som et av de beste. Jeg håper at jeg kan gjøre et inntrykk. Kulturen og treningsfasilitetene er fantastiske. Forhåpentligvis kan jeg utgjøre en forskjell og finne nye fantastiske spillere til Manchester United, sier Anderson.

Mark Anderson vil rapportere om sine funn til Nicky Butt, som for øyeblikket er sjef for Manchester Uniteds ungdomsakademi. Butt spilte selv for Manchester United fra 1992 til 2004 og fikk med seg nærmere 300 A-lagskamper for klubben.